Rijeka je prva momčad u povijesti HNL-a za koju igraju blizanci

Prvi put su prilike iskoristili protiv Intera u rekordnoj pobjedi od 7:0. Sada je zajednički san: srušiti nekoga od velike trojke u derbiju

Rijeka je u svojoj posljednjoj utakmici svladala Rudeš s 3:1 i učvrstila drugo mjesto na ljestvici Prve HNL Zanimljivo, Rijeka je prva momčad u povijesti HNL-a u kojoj igraju blizanci. Pred braćom Smolčić je blistava karijera.

Zovu se Ivan i Hrvoje, a čak i da smo ih zamijenili, ne bi nam zamjerili jer se i njihovi suigrači često zabune. Braća Smolčić prvi su blizanci u povijesti HNL-a koji su zaigrali zajedno u jednoj ligaškoj utakmici. A i Bišćanu je olakšan posao. Dovoljno je da se samo pogledaju i već se zna što će ovaj drugi napraviti s loptom.

“Sigurno da je to za nas velika prednost da međusobno se u igri razumijemo i komuniciramo i stvarno u svakom trenutku znamo tko će što napraviti. To je sigurno za nas velika prednost i to koristimo”, rekao je Hrvoje Smolčić.

Prvi put su je iskoristili protiv Intera u rekordnoj pobjedi od 7:0. Sada je zajednički san: srušiti nekoga od velike trojke u derbiju.

“On je imao tu priliku, ja je još uvijek čekam i nadam se da će doći. Pogotovo da se s njim dogodi, nema sretnijeg od mene”, rekao je Ivan.

A bit će prilika. Rijeku do kraja prvenstva očekuju derbiji s Osijekom i Dinamom u ligi i onda još finale Kupa.

“Imamo težak raspored stvarno i morat ćemo dati sve od sebe da osiguramo to drugo mjesto jer stvarno Hajduk igra jako dobro. Sigurno da će do samog kraja biti gusto, ali vjerujem ako budemo maksimalni i budemo pravi da ćemo osvojiti to drugo mjesto”, rekao je Hrvoje.

“Sigurno da će biti nama bliže lakše i vjerojatno više naših navijača. Ja se nadam da ćemo dati sve od sebe i parirat Dinamu, a ako budemo pravi ja vjerujem da bi to mogli i osvojiti”, kaže Ivan.

Rijeka rutinskom pobjedom protiv Rudeša učvrstila drugo mjesto, gol i asistencija Puljića

Braća Smolčić nogometne korake napravili su u Gospiću. Krenuli su od napada i završili u obrani. I tu im je najbolje. Jer, kako kažu, tko bi bio bolji za te pozicije od čvrstih Ličana? A i uzori su im takvi.

“Nogometni uzori? Pa nemam sad određenog igrača, ali sigurno da na primjer Ramos ili Van Dijk i tako ti su mi uzori. Od njih kopiram što mogu”, rekao je Hrvoje.

“Pa da, slično, isto. Od svakog gledam vrline i od njega pokušam učiti”, nadovezao se Ivan.

A učenje od takvih igrača moglo bi se isplatiti na terenu pa u sljedećoj sezoni sigurno neće biti zabuna: tko je Ivan, a tko Hrvoje Smolčić.
Boris Jovičić

Više u VIDEOPRILOGU: 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari