Rijeka poražena od Hajduka na Poljudu nakon osam godina

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nogometaši Rijeke poraženi su na gostovanju kod Hajduka (u utakmici 30. kola Hrvatski telekom Prve lige

HAJDUK – RIJEKA 4:0

SPLIT – Stadion Poljud. Utakmica 30. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Gledatelja: 14752

Strijelci:

1:0 Jurić (2′)
2:0 Hamza (30′)
3:0 Caktaš (44′)
4:0 Caktaš (50′)

HAJDUK: Posavec, Hamza, Nejašmić (od 71′ Palaversa), Gyurcso, Caktaš, Svatok, Jairo (od 59′ Tahiraj), Jurić (od 66′ Kalik), Tudor, Bradarić, Ismajli

RIJEKA: Sluga, Kvržić, Župarić, Escoval, Smolčić, Lepinjica (od 66′ Lončar), Halilović, Murić (od 83′ Bušnja), Puljić, Acosty, Čolak (od 46′ Pavičić)

Bijeli su doživjeli četvrti poraz u eri Igora Bišćana, ukupno šesti prvenstveni ove sezone.

Ujedno, ovo je bila prva pobjeda Hajduka protiv Rijeke na Poljudu nakon 7. kolovoza 2011. i 2813 dana. Svakom nizu dođe kraj, a kraj riječkog niza počeo se nazirati već na otvaranju utakmice.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk je poveo već u drugoj minuti. Nakon ubačaja iz kornera obrana Rijeke nije dobro reagirala i Jurić je iskoristio priliku za vodstvo domaćina već u drugoj minuti – 1:0.

Splitski sastav djelovao je konkretnije na otvaranju utakmice, a Rijeka je opasno živjela u prvih pola sata. U 15. minuti pogreška Rijeke u veznom redu otvorila je priliku Hajduku, ali udarac Jurića s ruba kaznenog prostora, kojega je klizećim startom omeo Smolčić, zaustavila je vratnica.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Samo dvije minute kasnije nova velika prilika za Hajduka. Nakon duplog pasa na lijevom boku, Bradarić je ubacio, Jurić je pucao glavom, a greda je ovoga puta spasila Rijeku.

Ako to nije bilo dovoljno uzbuđenja u kaznenom prostoru Rijeke, nekoliko trenutaka kasnije uslijedio je ubačaj iz kuta, Svatok je ostao sam na drugoj vratnici, ali pokušaj glavom iz neposredne blizine otišao je preko grede.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Rijeka je pokušala u 25. minuti. Acosty je primio loptu na lijevom boku i krenuo prema kaznenom prostoru. Odigrao je za Murića koji se probao izboriti za poziciju, ali na kraju je sve završilo prekršajem u napadu. Četiri minute kasnije Murić je pucao s dvadesetak metara, ali lopta je otišla pored gola.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

I onda je u 30. minuti stigao drugi gol domaćina. Nova pogreška Rijeke otvorila je priliku Hajduku po desnoj strani. Ubačaj Jurića dočekao je Hamza koji je silovitim udarcem poentirao – 2:0.

Valja istaknuti i priliku Jaira, koji se spetljao u kaznenom prostoru i Sluga je odnio loptu. I onda je u samoj završnici prvog dijela stigao i treći gol.

U 44. minuti Hajduk je stigao do trećeg gola. Novi ubačaj s desne strane, Jairo je pucao glavom, okvir gola spasio je Rijeke na kratko, lopta je odbila do Caktaša koji se samo naklonio i glavom poentirao u praznu mrežu.

Riječke muke na Poljudu nastavile su se u 50. minuti. Gyurcso je ubacio s desne strane, Caktaš je bio najbrži – 4:0.

Ako je na poluvremenu postojala kakva nada, ona je nestala s četvrtim pogotkom domaćina koji je do kraja iskontrolirao igru i rezultat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari