RIJEKA PRVI PUT U POVIJESTI JESENSKI PRVAK Kek: Ekipa je spremna za najviša mjesta

Nogometaši Rijeke prvi put u povijesti jesenski su prvaci Hrvatske! Izabranici Matjaža Keka u Parku mladeži potvrdili su da su najbolja momčad prvog dijela sezone, te će zimsku pauzu provesti na vrhu

Rijeka je tako postala peta ekipa u povijesti HNL koja je zimu dočekala na vrhu nakon Dinama, Hajduka, Osijeka i Zagreba.

Iako statistika ne mora značiti previše, činjenica je da u samo tri navrata jesenski prvak nije na kraju postao prvak Hrvatske, a to se zadnji put dogodilo u sezoni 2000./2001. kada je Osijek osvojio jesenski naslov, ali na kraju je kruna pripala Dinamu.

Matjaž Kek djelovao je zadovoljno nakon utakmice u Splitu. Trener Rijeke i sam je istaknuo da pobjede u ovakvim utakmicama (OVDJE) govore o tome da je Rijeka ove sezone spremna za najviše domete.

– Očekivano teško, ali zasluženo na kraju. Bio je spor protok lopte na teškom terenu, te jedna izuzetno disciplinirana ekipa Splita. Ako ne uđeš dobro, ako nisi pravovremen i brz imaš problema, rekao je Matjaž Kek nakon pobjede u Splitu.

– Dignuli smo ritam s promjenama, dočekali situaciju gdje je odlučila individualna kvaliteta Franka Andrijaševića. Nikome neće biti ovdje lako igrati. To su utakmice kada ekipa ne igra dobro, a na kraju pobijedi. Nakon ovakih utakmica se vidi da su igrači spremni i imaju formu za najviša mjesta, ustvrdio je Kek.

Rijeka je u Splitu potvrdila naslov jesenskog prvaka Hrvatske, a Kek se već okrenuo idućem kolu protiv Istre.

– Veliki kompliment igračima. Malo tko je očekivao da ćemo imati toliko bodova, ovo je jedna izuzetna serija. Sada je koncentracija na derbiju protiv Istre i onda ćemo podvući crtu. Ekipi veliki kompliment za sve što su napravili, zaključio je Matjaž Kek.

Rijeka je impresivnu formu potvrdila s 15 pobjeda i četiri remija, a navijači će jesenski naslov imati priliku proslaviti iduće subote protiv Istre 1961 (17 sati) na oproštaju od prvog dijela sezone.

I zato dođite u subotu na ogled protiv Istre 1961, napunimo Rujevicu i zajedno s nogometašima Rijeke proslavite jesenski naslov prvaka.

Zajedno smo Rijeka!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari