RIJEKA REKORDA: Pogledajte sve golove Rijekine polusezone bez poraza u kojoj je osvojen i jesenski naslov!

Nogometaši Rijeke iza sebe imaju briljantnu polusezonu koju su okončali s pomalo nevjerojatnom statistikom. Rijeka je prvi put u povijesti osvojila naslov jesenskog prvaka, te je nastupila u tri natjecanja – prvenstvo, Kup i Europska liga.

Izabranici Matjaža Keka u 25 utakmica nisu ubilježili niti jedan poraz uz 19 pobjeda, te šest remija.

Polusezona može se nazvati – polusezona rekorda. Rijeka je prvi dio sezone okončala bez poraza u svim natjecanjima, te je na taj način postala jedina momčad uz Real Madrid kojoj je to pošlo za rukom.

rijeka slaven slavlje igrača

Rijeka je nastup u kvalifikacijama za Europsku ligu okončala protiv Basaksherira i to nakon dva remija (0:0, 2:2) i nesretnog ispadanja zbog pravila pogotka u gostima. Nakon svega dovoljno je reći da je Basaksehir vodeća momčad turskog prvenstva u kojem dosad nije upisao niti jedan poraz!

Rijeka je prvi dio prvenstva okončala sa 16 pobjeda i četiri remija, 52 osvojena boda, točnije 86,7 posto bodova. U tom periodu Rijeka je imala najbolji napad (39 golova), te najbolju obranu lige (8 golova). Kada je u pitanju napad izabranici Matjaža Keka postigli su šest golova više od Hajduka (33), a obrana je jedina koja je primila jednoznamenkasti broj golova. Ujedno, Rijeka je u deset domaćih prvenstvenih utakmica upisala deset pobjeda.

rijeka pobjeda slavlje

Andrej Prskalo rekorder je s 514 minuta bez primljenog gola, a najbrži gol ove sezone u prvenstvu postigao je Mario Gavranović kada je nakon 17 sekundi matirao Dinamo. Andrej Prskalo i Matej Mitrović ujedno su odigrali sve utakmice u prvenstvu.

Rijeka je u prvenstvu pobijedila sve suparnike, a zanimljiv podatak je da je gubila jedino u ogledima protiv Hajduka. Ipak, izabranici Matjaža Keka i na Poljudu i Rujevici pokazali su karakter, te su na kraju slavili u Jadranskom derbiju.

Valja istaknuti i jedan impresivan niz što još traje. Naime, Rijeka već 32 utakmice ne zna za poraz u svim natjecanjima, posljednji put bijele je pobijedio Slaven Belupu u Kupu Hrvatske (5. travnja 2016.).

Matjaž Kek postao je najdugovječniji trener koji je vodio Rijeku prestigavši legendarnog Stojana Osojnaka, a na početku sezone protiv Istre upisao je 100. pobjedu na klupi Rijeke.

Rijeka napreduje iz dana u dan, brojka članova premašila je 4500 i polako raste iz dana u dan na radost svih koji vole klub s Kvarnera.

I svi navijači nadaju se da će se na kraju sezone sve ove nevjerojatne brojke pretočiti u jednu, jedinu želju – naslov prvaka!

U nastavku pogledajte kompilaciju golova, najboljih poteza i trenutaka ove veličanstvene polusezone koju je na servi Youtube postavio korisnik ForzaFiume Portal…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari