Damir Mišković: „Ako dođe nemoralna ponuda morat ćemo prodati igrača, a nova Kantrida čeka GUP i investitora“

Čelni čovjek HNK Rijeke danas je sudjelovao u radu Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza nakon koje je ponudio svoje viđenje nekih nedavnih događaja

Nakon nedavnog derbija s Dinamom predsjednik HNK Rijeke Damir Mišković nezadovoljan suđenjem u tom dvoboju najprije je podnio pa dva dana kasnije povukao ostavku na sve funkcije u HNS-u. Nakon današnje Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza nakon koje je ponudio svoje viđenje nedavnih događaja ali odgovorio i na neka druga pitanja novinara, prenosi portal Index.hr

“Kao prvo, nije zbog derbija ili nakon derbija, nego to traje već duže vrijeme”, rekao je Mišković nakon Skupštine HNS-a za Index.hr.

“Neke stvari trebamo bolje napraviti u HNS-u. Vidjeli ste danas da je jako puno stvari napravljeno odlično i dobro, ali neke stvari trebamo popraviti. I to je bio samo moj signal da se neke stvari naprave drukčije za hrvatski nogomet. To nema veze s Rijekom, to ja predlažem već duže vrijeme.”

Koje stvari?

“Definitivno trebamo reorganizaciju u svim komisijama i u sudačkoj organizaciji, treba pomladiti HNS i probati naći više sponzora ako je to moguće.”

Što je problem sa sucima?

“Treba reorganizirati sudačku organizaciju. Suci bi trebali imati veću platežnu moć tako da ne ovise samo o jednoj ili dvije utakmice koje sude mjesečno i zarađuju novce koje zarađuju, što je po meni jako malo za jednu taku ozbiljnu funkciju i mislim da bi imali veću odgovornost.”

Slijedi zimski prijelazni rok, što to znači za Rijeku?

“Svi mi živimo od prodaje, jer drugih novaca nema. Nadam se da neće biti puno prodaje, ali ako budu nemoralne ponude, zašto ne. Mi od toga živimo i nemamo druge prihode, ni od televizije ni od kladionica. Jedini način da klubovi u Hrvatskoj prežive je da dobro odigraju i da se igrači dobro prodaju. Ja bih najviše htio da igrači u svakom klubu ostanu po tri-četiri godine, ali to je jednostavno u hrvatskom nogometu nemoguće.”

ristovski-rijeka-split

Navijači čekaju povratak na Kantridu. Što se s njom događa?

“Čekamo GUP. Kad se to napravi, onda ćemo pregledati i naći što se može graditi na Kantridi osim stadiona, jer u današnjem vremenu sam stadion ne može sam sebe uzdržavati. Jedino ako ga građani održavaju, jednostavno mora biti tržišno zadovoljen. Ako investitori nađu svoju računicu, mislim da ćemo pronaći investitora.”, rekao je Damir Mišković.

kantrida transparent

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari