SAŽETAK RIJEKA-SPLIT Kek komplimentirao igračima pod virozom, minuta šutnje za Božidara Matijevića

Nogometaši Rijeke pobjedili su Split 2:0 zadržavši se tako na vrhu MAXtv Prve lige i nakon 10. kola. Rijeka je slomila Split visokim tempom u prvom poluvremenu

Rijeka je povela pogotkom Gorgona u 30. minuti kada je austrijski napadač skrenuo udarac Filipa Bradarića. Izabranici Matjaža Keka pobjedu su potvrdili u 45. minuti pogotkom Franka Andrijaševića.

U videu pogledajte sažetak utakmice

Uoči početka utakmice protiv Splita, Hrvatski nogometni klub Rijeka još se jednom prisjetio Božidara Matijevića, voditelja Akademije Abuja, koji je u četvrtak otišao u dobra spominjanja.

Vlado Čohar, direktor HNK Rijeka, uručio je prigodan dar suprugi Maji, uz koju su na travnjaku bili sin Patrik i kći Karla.

rijeka-minuta-sutnje

Emotivan trenutak dosegao je vrhunac kada je Joso Krmpotić pročitao kratak tekst oproštaja, a publika je sve popratila toplim i emotivnim pljeskom. Početku utakmice prethodila je minuta šutnje u spomen na Božu, a igrači Rijeke igrali su s crnim florom oko ruke. I na kraju su pobijedili Split 2:0, a Božo je to sve sigurno pratio s nekog ljepšeg mjesta.

– Odradili smo utakmicu kako smo u očekivali. Naročito kada je u pitanju prvo poluvrijeme u kojem smo igrali s puno pritiska i stvorili dosta šansi, rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke, na konferenciji za novinare.

– Veliki kompliment igračima. Jedan zbog pobjede, a drugi jer su ovu utakmicu izdržali. Pokupili smo negdje virozu i na poluvremenu nekoliko igrača imalo je velikih problema. Još jednom, veliki kompliment da su sve to izdržali, vidjelo se da neki jedva hodaju u drugom poluvremenu. Sada imamo nekoliko dana da se odmorimo, zaključio je Matjaž Kek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari