DOŠLI, VIDJELI, POBIJEDILI: Sportaši iz PGŽ prvi na Igrama prijateljstva u Klagenfurtu!

Svaku regiju predstavlja i sportski ambasador, a u Klagenfurtu je podrška Primorsko-goranskoj županiji bio Aramis Naglić, proslavljeni košarkaš i olimpijac

Sportaši iz Primorsko-goranske županije ove godine po prvi put su nastupili na međunarodnoj sportskoj manifestaciji “Igre prijateljstva” koja se održala od 23. do 25. rujna u Klagenfurtu.

pgz1

Prije 14 godina sportski savezi Ličko-senjske županije i Unsko-sanskog kantona pokrenuli su projekt Igara sa ciljem zbližavanja mladih s prostora regija i država koja su doživjela teška ratna iskustva.

Danas u projektu sudjeluju Unsko-sanski kanton (BiH), Koruška regija (AUT), Dolenjska regija (SLO) i Primorsko-goranska županija (HRV). Na igrama nastupaju mladi sportaši do 16 godina, a oko 90 djevojčica i dječaka iz svake regije natječu se u košarci (M/Ž), rukometu (M/Ž), nogometu (M) šahu (mješovito), stolnom tenisu (mješovito) i odbojci (M/Ž).

pgz4

Svaku regiju predstavlja i sportski ambasador, a u Klagenfurtu je podrška Primorsko-goranskoj županiji bio Aramis Naglić, proslavljeni košarkaš i olimpijac.

pgz3

Sportaši iz Primorsko-goranske županije svojim su nastupom osigurali prvo mjesto u ukupnom poretku te zasluženo preuzeli prijelazni pehar Igara prijateljstva.

Plasmani po sportovima i kategorijama:

Odbojka (žene): 1. mjesto
Odbojka (muški): 3. mjesto
Rukomet (žene): 1. mjesto
Rukomet (muški): 2. mjesto
Nogomet (muški): 1. mjesto
Košarka (žene): 2. mjesto
Košarka (muški): 1. mjesto
Šah (mješovito): 1. mjesto
Stolni tenis (mješovito): 3. mjesto

Ukupni plasman:
1. mjesto – Primorsko-goranska županija
2. mjesto, Dolenjska regija (SLO)
3. mjesto, Unsko sanski kanton (BiH)
4. mjesto, Koruška regija (AUT)

Šah (pojedinačno): 1. mjesto (Ž) Ena Cvitan, 2. mjesto (M) Teo Tomulić (ne boduje se za ukupni plasman)
Stolni tenis (pojedinačno): 2. mjesto (Ž) Mateja Arlović (ne boduje se za ukupni plasman)

Igre prijateljstva iduće se godine održavaju u Novom Mestu, a 2018. g. se sele u Republiku Hrvatsku gdje će domaćin biti Primorsko-goranska županija i Zajednica sportova PGŽ.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari