KASTAV UZ MOSKVU I DUBAI

U Kastvu se održava Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro turnir; Stiglo čak 250 natjecatelja iz 15 europskih zemalja

Screenshot Kanal Ri

Kastav je domaćin Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro turnira. Turnir je otvoren za žene, muškarce, djecu i odrasle, a sve je započelo još 2016 godine.

“imali smo Mediterranean open jiu jitsu natjecanje koje je išlo u 6. mjesecu i 2019. je bio prvi AJP turnir u Kastvu koji se zbog korone Iinije uspio održat itako da smo ove godine opet uspjeli organizirati u suradnji s AJP organizacijom”, kaže Tomislav Notizberg, predsjednik i trener Jiu Jitsu kluba Kastav za Kanal Ri.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

Na turniru nastupa 250 natjecatelja iz 15 europskih zemalja okupljenih u 35 različitih klubova.

“Izuzetno smo ponosni što smo u ova izazovna vremena uspjeli okupiti veliki broj natjecatelja iz de facto cijele Europe”, dodaje Tomislav Notizberg.

Na turnir je iz Češke stigao i Daniel kojemu je ovo drugi posjet Kastvu,

“Imam 12 godina i treniram brazilski jiu jitsu jer je to fantastičan sport”, kaže Daniel Singir.

Na turnir su stigle i sportašice iz Pule.

“Imam 16 godina, treniram brazilski jiu jitsu oko 4 godine. Bijeli sam pojas i uživam u tom sportu. Jednog dana možda postanem trenerica brazilskog jiu jitsa.”, kaže Valerija Benić.

Jiu Jitsu klub Kastav broji oko 50 tak članova i iz godine u godinu raste sve više.

“Jiu jitsu je jako blag borilački sport i kao takav je atipičan. Može ga se trenirati doslovno od 4 do 84 godine”, pojašnjava predsjednik i trener Jiu Jitsu kluba Kastav Tomislav Notizberg.

Turnir uživa i veliku potporu grada Kastva.

“Naći ime grada Kastva pored Moskve, Dubaija, Berlina i ostalih gradova… mislim da nas može samo ispunjavati jednom radošću i ponosom. Ali jiu jitsu klub Kastav već godinama organizira ovakvu vrstu natjecanja”, kaže David Burburan iz kastavske gradske uprave.

Brazilski jiu jitsu najbrže je rastući borilački sport u posljednjih 20 godina u svijetu, a veliku ekspanziju doživljava i u Hrvatskoj, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari