U NEDJELJU RIJEKA-OSIJEK: Riječani zadnjih godina lako s Osječanima, Kek dodatno mobilizira momčad

Nogometaši Rijeke u nedjelju (Stadion HNK Rijeka, 17 sati) dočekuju Osijek u utakmici 26. kola. Statistika u HNL-u govori da Rijeka već šest utakmica u HNL-u ne zna za poraz od Osijeka, dok je u posljednjih 16 utakmica upisala samo jedan poraz.

– Silno je bilo oduševljenje nakon pobjede u Splitu i sigurno da je to obaveza više za nas da se pripremimo i kvalitetno odigramo protiv Osijeka. Dolazi protivnik koji je bodom na Poljudu dobio dodatnu energiju. Čeka nas utakmica u kojoj moramo paziti njihov kvalitetan izlazak iz čvrstog bloka. Neka pobjeda u Splitu bude dodatna energija, rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke.

Matej Mitrović jedini pogodak ove sezone postigao je upravo u pobjedi Rijeke protiv Osijeka (5:0) na domaćem travnjaku u prvom dijelu sezone.

– Dolazi nam neugodan protivnik. Svi znamo da Osijek igra borbeno. Moramo biti pametni i ne smijemo srljati, rekao je Matej Mitrović.

Gosti na utakmici protiv Osijeka bit će polaznici Centra za odgoj i obrazovanje, Centra za autizam, učenici OŠ San Nicolo, OŠ Waldorfske škole, Športsko društvo Čižići, te Lovranska glazba, Pehinarski feštari. (hnk rijeka)

Rijeka – Osijek: jedan poraz Rijeke u posljednjih 16 utakmica

Statistika u HNL-u govori da Rijeka već šest utakmica u HNL-u ne zna za poraz od Osijeka, dok je u posljednjih 16 utakmica upisala samo jedan poraz.

Upravo je taj sjajan niz najzaslužniji da je Rijeka u posljednjih nekoliko sezona uspjela međusobni omjer okrenuti u svoju korist, te je u dosad odigranih 67 utakmica u HNL-u upisala 25 pobjede, 18 remija i 24 poraza, te je postigla 90 i primila 79 golova.

Vodeći strijelac u međusobnim ogledima u prvenstvu je Ahmad Sharbini (9) ispred Stanka Bubala i Roberta Špehara koji su pet puta zatresli mrežu.

Najveći broj utakmica u međusobnim ogledima upisao je Damir Vuica (24), a prate ga Bakir Beširević (20) i Josip Balatinac (18).

Matjažu Keku ovo će biti 12 utakmica u prvenstvu protiv Osijeka, dosad je upisao osam pobjeda, dva remija i jedan poraz.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari