U SUBOTU DERBI! Gavranović: Nadamo se odnijeti sva tri boda iz Maksimira

Matjaž Kek: Dinamo je svima izazov, zašto ne bi bio i nama

Nogometaši Rijeke u subotu (Maksimir, 15 sati) gostuju kod Dinama u derbiju 14. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Rijeka se vraća u Maksimir gdje je prošle godine, u posljednjem kolu prvenstva, prvi put u povijesti podignula trofej namijenjen prvaku Hrvatske.

Nakon 13 kola Rijeka u goste Dinamu stiže sa šest bodova zaostatka i dva poraza zaredom u prvenstvu, te sa željom da se vrati na pobjednički put.

– Kada ideš u goste lideru, neporaženoj ekipi, to je veliki izazov. Očekujemo dobru utakmicu i kvalitetnu Rijeku. Znamo težinu zadatka koji nas čeka u Maksimiru. Želimo razmišljati o kvaliteti naše igre. Nakon dvije utakmice bez bodova, naš cilj je kvalitetan derbi i pozitivan rezultat, ustvrdio je Matjaž Kek, trener Rijeke.

Rijeka je prošle godine odlično parirala Dinamu izgubivši jedino u posljednjem kolu, utakmici koja nije imala rezultatski značaj.

– Dinamova je moć u poziciji na ljestvici i činjenici da nisu još izgubili utakmicu. Igraju dobro i kvalitetno. Dinamo je izazov svima u Hrvatskoj i ne vidim zašto ne bi bio i nama. Opet, to je samo jedna od 36 utakmica, izazovna jer se igra u Maksimiru, ustvrdio je Kek.

Od derbija puno očekuju i nogometaši Rijeke.

– Derbi uvijek nosi puno motiva za nas igrače. Radujemo se utakmici i učinit ćemo sve da izgledamo bolje nego što je to bio slučaj u posljednjim utakmicama u prvenstvu. Nadamo se da ćemo odnijeti tri boda iz Zagreba, ustvrdio je Mario Gavranović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari