U SUBOTU ORIJENT 1919-RUDEŠ (13): Krimeja u iščekivanju novog spektakla

Nogometaši Orijenta 1919 u subotu na Krimeji igraju protiv Rudeša u neobičnom terminu “ručka”

Utakmica 10. kola Druge HNL igra se u 13 sati zbog izravnog televizijskog prijenosa – satnicu diktira HNTV!

– Ulazimo u drugi dio natjecanja, igramo još četiri domaće i tri gostujuće utakmice. Možemo biti zadovoljni kako su trener i momčad odradili prvih devet utakmica. Slijede nam tri teške utakmice, prvo Rudeš kod kuće, pa Cibalia i Osijek II u gostima. To su ozbiljna iskušenja, ali momčad je spremna i puna samopouzdanja, trener ne dopušta igračima da se opuste, kazao je dopredsjednik Orijenta 1919 Marinko Koljanin u uvodu konferencije za medije kojoj su prosustvovali i trener Fausto Budicin te vratar ekipe Carlo Berković.

– Berković je sjajan vratar, uvjeren sam da uskoro završiti tamo gde mu mjesto, a to je prva liga. U svim utakmicama dokazao je svoju kvalitetu i opravdao naše povjerenje, predstavio je Koljanin, bivši vratar Orijenta, sadašnjeg vratara Orijenta 1919.

– Hvala na lijepim riječima! Protiv Rudeša idemo na pobjedu, bilo bi nam puno lakše kada bismo na dva gostovanja u Slavoniju otišli nakon što osvojimo tri boda protiv Rudeša. Momčad je spremna, sve ovisi o nama. Poraz od Hajduka II nije nas poremetio, tijekom stanke odmorili smo glave, ponovo smo se posložili, mislim da će utakmica protiv Rudeša biti zanimljiva. Oni imaju ambicije ući u prvu ligu, a nama je svaka utakmica bitna, željeli bismo ostati u vrhu. Mislim da možemo biti zadovolji dosadašnjim tijekom prvenstva, kazao je Berković.

Inače, vodstvo Rudeša smijenilo je trenera Mirka Labrovića nakon poraza u 8. kolu u Vinkovcima, pa će na klupi Rudeša u subotu debitirati novi trener Marko Babić – nekadašnji reprezentativac Hrvatske.

– Teško je nešto konkretno reći o Rudešu budući da su promijenili trenera u nezgodnom trenutku za nas. Novi trener imao je vremena dva tjedna sprovesti u djelo svoje ideje. Imaju momčad koja s razlogom pretendira na prva dva, tri mjesta na ljestvici. Zadržali su dosta igrača iz prošle sezona, kada su igrali prvu ligu među kojima bih istaknuo vratara Banića, koji je bio njihov najbolji igrač u prvima kolima. Doveli su nekoliko iskusnih igrača među kojima ističem Havojića, Radasa i Mesarića. Ti su igrači dosta toga prošli u karijerama i sigurno će znati reagirati u određenim situacije tijekom utakmice. Teška utakmica za nas, čvrsta su momčad koja ne dopušta previše prilika i koja je jako brza u tranzicijama…Moramo biti spremni na sve izazove. Igramo doma, pripremamo dvije, tri varijante, nadam se da ćemo sprovesti u djelo ono što smo radili na treninzima, kazao je trener Crvenih Fausto Budicin.

Što se igračkog kadra tiče, Ennio Travaglia neće moći zaigrati jedno dulje vrijeme, Sebastijan Antić još nije spreman a Mario Tadejević vraća se u momčad nakon suspenzije zbog kartona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari