U SUBOTU SVI U BIJELOM NA RUJEVICU! Jadranski derbi – četiri i pol godine riječke dominacije

Nogometaši Rijeke u subotu (Stadion HNK Rijeka, 15 sati) dočekuju Hajduk u derbiju 15. kola MAXtv Prve lige. Stadion je rasprodan i nema sumnje da će izabranike Matjaža Keka ponovo bodriti huk s tribina

Rijeka već četiri i pol godine nije izgubila od Hajduka, a subota je idealna prilika za novu pobjedu.

Pogledajte neke od detalja u prijašnjim ogledima Rijeke i Hajduka.

Nogometaši Rijeke i Hajduka u subotu (Stadion HNK Rijeka, 15 sati) odigrat će 143. Jadranski derbi u sklopu 15. kola MAXtv Prve lige.

Rijeka i Hajduk odigrali su ukupno 142 utakmice, Rijeka je ostvarila 39 pobjeda, Hajduk 55 dok je 48 utakmica završilo remijem uz 199 postignutih golova Hajduka i 160 postignuta pogotka Rijeke.

Od hrvatske samostalnosti u prvenstvu Hrvatske, Rijeka i Hajduk odigrali su 70 utakmica, Hajduk je slavio u 29, Rijeka u 23 navrata, a 18 ogleda okončano je remijem.

Povijest krije zanimljiv niz ogleda Rijeke i Hajduka, a nepobitna je činjenica apsolutna dominacija Rijeke proteklih godina.

Rijeka već 16 utakmica ne zna za poraz od Hajduka što je ujedno najduži riječki niz bez poraza u Jadranskom derbiju.

Hajduk je zadnji put pobijedio Rijeku 21. ožujka 2012. godine na Kantridi, dakle prije četiri i pol godine! Od aktera te utakmice na obje strane danas je u konkurenciji za nastup u subotu jedino Franko Andrijašević koji je tada nosio dres Hajduka, a danas u sjajnoj formi igra u Rijeci!

Kada je u pitanju prvenstvo Hrvatske najviše pogodaka u međusobnim ogledima postigli su Zvonimir Deranja i Anas Sharbini koji su sedam put tresli protivničke mreže.

Matjažu Keku bit će ovo 15. utakmica protiv Hajduka, slovenski strateg još nije izgubio Jadranski derbi, te će se izjednačiti s Ivanom Katalinićem po broju vođenih utakmica. Kek je najuspješniji trener u ogledima Rijeke i Hajduka u HNL-u s devet ostvarenih pobjeda.

Najava: Snimanje nogometne utakmice i regulacija prometa na Rujevici

Na utakmici se očekuje veći broj gledatelja, pa iz PU primorsko-goranske najavljuju sljedeće:

Temeljem čl. 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima donesena je odluka da će se ovo javno okupljanje snimati kako bi se detektirali i procesuirali eventualni izgredi i protupravna ponašanja navijača. Također, policijski službenici i organizator javnog okupljanja provodit će mjere i aktivnosti sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju i Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Građanima koji će na utakmicu dolaziti svojim vozilima preporuča se korištenje mogućnosti parkiranja na državnoj cesti DC 427 (u izgradnji), od čvora Hosti u smjeru Štefana, gdje će promet regulirati policijski službenici prometne policije. Isto tako, parkiranje će biti dozvoljeno i u zoni stadiona sukladno uputama prometne policije i organizatora, a prema postavljenoj prometnoj signalizaciji.

Mole se građani da se pridržavaju uputa policijskih službenika te svoja vozila ne zaustavljaju i ne parkiraju na mjestima gdje je to Zakonom o sigurnosti prometa na cestama zabranjeno. U slučaju odbijanja postupanja po uputama službenih osoba vozači će biti sankcionirani, a vozila koja budu ometala prometovanje bit će uklonjena pomoću specijalnog vozila („pauk“).

Za dolazak do stadiona građanima se također preporuča i korištenje javnoga prijevoza, i to linije 7a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari