DOČEK RUKOMETAŠICA

Veličanstvene rukometašice stigle kući: ”Ispisale smo povijest… Hvala svim navijačima!”

Foto: Instagram/hrs_insta

Čudesne hrvatske rukometašice, nakon jučerašnjeg osvajanja povijesne bronce na Euru, vraćaju se u domovinu

Hrvatske rukometašice predvođene izbornikom Nenadom Šoštarićem vratile su se u ponedjeljak oko 13:30 u Hrvatsku. U Zračnoj luci Franjo Tuđman dočekalo ih je mnoštvo novinara. Odmah po dolasku među njih zaradile su ogroman pljesak. Također, tamo ih je dočekala kapetanica Ivana Kapitanović, koja zbog ozljede nije bila u konkurenciji. Srdačno su se s njom pozdravile i izgrlile, a potekle su i suze.

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

“Ostvario sam jedan san, a otvara mi se drugi. Moj san je bio doći na Olimpijske igre, a sada smo treći i ušli na SP direktno nakon devet godina. Tamo nam je cilj barem izboriti kvalifikacije za OI. Vjerujem da je ovo novi početak hrvatskog ženskog rukometa. Nakon Mađarske se dogodio klik kada su dobile igračice koje zarađuju ne znam koliko puta više. Sada, nakon bronce, nikada naše cure neće ući u utakmicu sa strahom. To je najveći uspjeh”, poručio je Nenad Šoštarić.

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

“Ovo je puno teže nego osvajati medalje. Iznenadili ste me, nisam se nadala da ćete doći u ovakvom broju. Nadam se da nosite maske i da se pazite. Hvala vam u ljudi koji su tu. Ogromno hvala” rekla je Ćamila Mičijević po dolasku i izmamila veliki pljesak.

13.46 – Napokon su se naše junakinje pojavile uz gromoglasan pljesak okupljenih.

13:40 – Komentatorica u studiju HRT-a Maida Arslanagić, bivša proslavljena reprezentativka koja je s velikom radošću pratila uspjehe “Kraljica šoka” iz Danske, rekla je kako nitko nije očekivao da će doći s medaljom.

“Znamo koliko cure mogu, ali rezultatski ovo je bilo iznenađenje, pogotovo kad su nas u startu smatrali autsajderima. Olakotna okolnost je što ih izbornik poznaje i dugo su na okupu, nije digao ruke, vjerovao je u cure. Ne bih radila razliku je li to zato što su samo igračice Lokomotive. Kad se neke igračice priključe, bit će još jače. Treba vidjeti da se poboljša situacija u hrvatskom rukometu, sponzori, male donacije”, rekla je Arslanagić.

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

13:15 – Kako doznajemo u Zračnoj luci pojavit će se premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović.

Prva medalja za hrvatski ženski rukomet na velikim natjecanjima

Prva je to medalja za hrvatski ženski rukomet na velikim natjecanjima i sasvim sigurno jedna od najvećih senzacija u povijesti europskih prvenstava, jer nitko nije očekivao da bi Otpisane hrvatske djevojke mogle kreirati ovakvu rukometnu bajku. Na Euro su djevojke i stručni stožer otputovale kao autsajderi, u Hrvatskoj bez ikakve medijske popraćenosti, tek pokoji tekstić o tome kako su otišle na tamo neki Euro s oslabljenom ekipom. Niti organizatori nisu vjerovali u cure, hotel u Kondingu u kojem su djevojke i stručni stožer, kao i ostali koji su tamo bili uz reprezentaciju, stavio je datum odjave igračica 9. prosinca, datum završetka 1. kruga natjecanja. No, cure su pokazale zajedništvo i kreirale čudo.

Na putu do bronce odabranice izbornika Nenada Šoštarića upisale su šest pobjeda (Mađarska, Nizozemska, Srbija, Rumunjska, Njemačka, Danska), te upisale samo poraze od finalistica Norveške i Francuske.

Debelić u najboljoj ekipi turnira

Hrvatska reprezentativka Ana Debelić uvrštena je u All-Star ekipu Europskog prvenstva u Danskoj koje je završilo u nedjelju pobjedom Norvežanki, dok je Hrvatska priredila senzaciju osvojivši broncu. Hrvatska kružna napadačica odigrala je turnir živorta i sasvim zasluženo je ušla u najbolju ekipu EP-a.

Debelić igra za rusku Astrahanočku, a prije toga branila je boje Lokomotive i Podravka Vegate.

U All-Star ekipu EPa uvrštene su i vratarka Sandra Toft (Danska), lijevo krilo Camilla Herrem (Norveška), desno krilo Jovanka Radičević (Crna Gora), lijeva vanjska Vladlena Bobrovnikova (Rusija), srednja vanjska Stine Oftedal (Norveška) te fantastična desna vanjska Nora Mork (Norveška).

Za najbolju obrambenu igračicu prvenstva izabrana je Dankinja Line Haugsted, dok je MVP Francuskinja Estelle Nze Minko.

All-Star ekipu EP birali su navijači i stručni žiri EHF-a.

Sportski.net/Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari