VELIKO PRIZNANJE FIFA –e: Ivan Rakitić ostao u užem izboru za Zlatnu loptu!

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić nalazi se u užem izboru za Zlatnu loptu, a nakon što je FIFA prvotnu listu od 59 imena suzila na njih 23. Nažalost, Ivanu Rakitiću nije se ovoga puta pridružio i drugi naš nominirani nogometaš, Luka Modrić.

https://www.youtube.com/watch?v=4Us3liPvltQ

Hrvatski reprezentativac i veznjak Barcelone lani je sa svojim klubom osvojio čak četiri trofeja – europski Superkup, španjolsko prvenstvo, španjlski kup te Ligu prvaka. U izboru se „općem dojmu“ pribrajaju i ostvareni uspjesi odnosno titule ostvareni od 22. studenog 2014. do 20. studenog 2015., i u tom je periodu “Raketa” osvojio tri titule.

Najviše je nogometaša na popisu od 23 imena upravo iz Barcelone. Može se reći da su na popisu „uobičajeni sumnjivci“, igrači koji već niz sezona „drmaju“ svjetskim nogometom, a ako baš nekoga moramo izdvojiti kao iznenađenje i „novitet“ na ovoj listi, neka to budu Belgijac Kevin De Bruyne i „nestašni“ Čileanac Arturo Vidal – mada i oni, naravno, već dugo figuriraju kao nesporne velike igračke vrijednosti.

Kada se pogleda ovaj popis od 23 nogometaša, jasno je da je veliko priznanje Ivanu Rakitiću da se našao u ovoj „kremi nogometne kreme“, a kako su tu blizu – po procjeni FIFA-e i Modrić, Mandžukić i još neki hrvatski reprezentativci, ostaje nam samo za nadati se da će dokazanu kvaliteti na predstojećem EURU 2016 u Francuskoj pretočiti i u rezultat na ponos hrvatskih navijača i cijele zemlje.

 

[highlight]

O pobjedniku će odlučiti kapetani i treneri reprezentacija te predstavnici medija koje je odabrao France Football. Pobjednici će biti proglašen u Zürichu 11. siječnja 2016. godine. Glasovanje počinje 26. listopada a završava 20. studenoga. Osim u muškoj konkurenciji, bira se i najbolja nogometašica, kao i najbolji treneri.

Deset dana nakon završetka glasovanja bit će objavljena imena triju djevojaka i trojice muškaraca, kao i trojice trenera u muškom odnosno ženskom nogometu koji su dobili najviše glasova.

[/highlight]

 

Na užem popisu, očekivano, nalaze se branitelj naslova Cristiano Ronaldo i najveći konkurent Lionel Messi. Najviše igrača imaju Barcelona (6), Real (5) i Bayern (5).

Kandidati
Sergio Agüero (Argentina/Manchester City), Gareth Bale (Wales/Real Madrid), Karim Benzema (Francuska/Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Portugal/Real Madrid), Kevin De Bruyne (Belgija/Wolfsburg/Manchester City), Eden Hazard (Belgija/Chelsea), Zlatan Ibrahimović (Švedska/Paris Saint-Germain), Andrés Iniesta (Španjolska/FC Barcelona), Toni Kroos (Njemačka/Real Madrid), Robert Lewandowski (Poljska/FC Bayern Munich), Javier Mascherano (Argentina/FC Barcelona), Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona), Thomas Müller (Njemačka/FC Bayern Munich), Manuel Neuer (Njemačka/FC Bayern Munich), Neymar (Brazil/FC Barcelona), Paul Pogba (Francuska/Juventus), Ivan Rakitić (Hrvatska/FC Barcelona), Arjen Robben (Nizozemska/FC Bayern Munich), James Rodríguez (Kolumbija/Real Madrid), Alexis Sánchez (Čile/Arsenal), Luis Suárez (Urugvaj/FC Barcelona), Yaya Touré (Obala Bjelokosti/Manchester City), Arturo Vidal (Čile/Juventus/FC Bayern Munich).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari