SLAVLJE U VOLOSKOM

Vološćani priredili spektakularan doček Enricu Marottiju, novom svjetskom prvaku u windsurfingu!

Foto: Kanal RI

Bakljada, limena glazba, oduševljeni prijatelji i navijači te bijeli kombi s proslavljenim putnikom, novim svjetskim prvakom u windsurfingu Enricom Marottijem

Nakon sjajnog nastupa na nedavno održanom prvenstvu na grčkom Parosu, na rivi u Voloskom najboljeg svjetskog jedriličara na dasci dočekali su brojni sumještani.

“Dojmovi su nevjerojatni. Ovi su dojmovi šest puta jači nego oni iz Grčke, to je najveća motivacija i što te najviše gura naprijed kad je najteže. Ovo je nešto što ću sigurno iskoristiti za ubuduće da budem još bolji i jači.”, izjavio je vidno oduševljeni Enrico Marotti, svjetski prvak u windsurfingu za Kanal RI.

Marotti se u Grčkoj po drugi put u karijeri popeo na svjetski tron, istu je titulu osvojio i 2018. u Danskoj.

“Došao sam na event i tamo me jedan Litvanac pitao, “Enrico, što misliš, kako bi Enrico iz 2018. prošao s ovim iz 2021”, na što sam ja odgovorio da bi ga “ubio”. On je odgovorio, a vidiš, tu ćemo se svjejedno klati i boriti do zadnjeg dana.”, rekao je Marotti.

Tako je i bilo, no ipak, Enrico je u deset održanih plovova pokazao konstantu, osvojivši četiri prva, tri druga te po jedno treće i četvrto mjesto.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinar: BORIS MIOČIĆ
Snimatelj: MLADEN SRIĆA
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

“Ispalo je tako dominantno, ali to vam nije tako. Vi ste tamo, vi se borite do smrti svaki plov, bez imalo razmišljanja i rezerve. Ali, ipak sam uspio pokazati, jer dvaput je dvaput, i to je velika stvar.”. zadovoljan je Marotti.

Iako je po drugi put u karijeri dosegnuo svjetski vrh, ostalo mu je motiva za daljnje sportske podvige.

“ma puno stvari na koje se želim fokusirati. Svjetski kup, to je naravno sad glavni cilj, to se zna i nema skrivanja. Vrijeme je da tamo napravim ono što sam napravio tu.”, dodaje Enrico Marotti, svjetski prvak u windsurfingu.

Velike zasluge za uspjeh vološćanskog surfera ima i njegov mentalni trener Nenad Karabaić.

“Radimo više od godinu dana. Ja sam mentalni trener i radimo na ideji kako stvarati koncepte tako da bude sve jači i bolji i evo, on je to napravio.”, objašnjava Nenad Karabaić, mentalni trener.

Najveći zagrljaj i poljubac na dočeku pripao je, naravno, djevojci Niki.

“Ja sam ovo očekivala. On me nazvao na telefon da je postao svjetski prvak, a ja sam rekla onako, da, ok. On me pita, “kako nisi tako uzbuđena”, ali ja sam to jednostavno znala.”, otkriva Nika Cuculić.

Doček nisu propustili niti članovi Enricovog Društva sportova na moru Volosko, čiji se stariji članovi dobro sjećaju Marottijevih početaka.

“On je doduše jedrio u malim klasama, optimistu i laseru. Onda je valjda vidio svog oca koji je stari surfer, pa je očito tu bio neki poticaj da se prebaci u windsurfing.”, kaže Kristijan Tominić iz Društva sportova na moru Volosko

Upravo osnove jedrenja koje je naučio u svojim počecima, dale su mu prednost pred ostalim konkurentima.

“To se baš na surfanju ne uči. Znači, startne procedure i ostalo, jer jedrenje je jedan dosta kompleksan sport, a windsurf je još nivo puno viši. On je to uspio objediniti, pokupio od jedrenja što je imao prije, prenesao na wind surfing. A wind surf je puno motorike, snage i agilnosti.”, dodaje Kristijan Tominić, Društvo sportova na moru Volosko.

Enrico Marotti nesumnjivo je sportaš koji još niti izbliza nije ispisao sve stranice svoje velike surferske priče, donosi Kanal RI.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views