VIKEND NA KANTRIDI: Na 9. međunarodnom plivačkom mitingu „Victoria – Primorje“ čak 543 plivača i plivačica iz 54 kluba

Sudionici dolaze iz Slovenije, BIH, Italije, Mađarske, Bugarske, Švedske, Hrvatske te čak i sa Filipina, a među njima se nalaze i velika plivačka imena

Na današnjoj klupskoj press konferenciji i službeno je predstavljen 9. po redu međunarodni plivački miting „Victoria – Primorje“ koji će se u subotu i nedjelju održati na Bazenima Kantrida. U ime organizatora mitinga PK „Primorje CO“ medijima se obratio predsjednik kluba Andrej Marochini, a u ime natjecatelja svoja očekivanja iznijeli su Primorjaši Sanja Jovanović, Saša Gerbec i Mislav Sever te trener Dimitar Bobev.

Plivački miting „Victoria – Primorje“ svoje prvo izdanje bilježi 2008. godine, organiziran u čast proslave 100. godišnjice Kluba, otvaranja novog bazenskog kompeksa Bazeni Kantrida, te kao test miting uoči Europskog prvenstva u plivanju u prosincu 2008. godine. Na prvom mitingu nastupilo je 230 natjecatelja a svake godine brojka se povećavala.

Prepoznat po kvaliteti i impresivnom kompleksu Bazena Kantrida od natjecateljske sezone 2013/2014 miting je uključen u sustav natjecanja Grand prix Hrvatske.

Ovogodišnji 9. po redu miting okupit će čak 543 plivača i plivačica iz 54 kluba. Sudionici dolaze iz Slovenije, BIH, Italije, Mađarske, Bugarske, Švedske, Hrvatske te čak i sa Filipina. Među njima se nalaze i velika plivačka imena iz svijeta plivanja – Anja Klinar, osvajačica svjetskih i europskih medalja, Alessandro Miressi europski juniorski prvak, te svi najbolji hrvatski plivači, među kojima sa ponosom ističemo Primorjaša Mislava Severa koji je osvojio 10. mjesto na posljednjem svjetskom prvenstvu u Kanadi, Sanju Jovanović – nekadašnju svjetsku i europsku rekorderku, Sašu Gerbeca – sudionika Svjetskog prvenstva te mlade hrvatske reprezentativce Brunu Blaškovića, Karla Noaha Pauta i Nikolu Obrovca- osvajače juniorskih europskih medalja.

Miting se održava u dva dana, kroz dva dijela. Jutarnje kvalifikacije započinju u 9:00 sati, te u 17:00 sati sa finalnim trkama. Finale pliva 10 najbržih po isplivanim vremenima – apsolutna kategorija, B finale otvoreno je za nastup najboljih juniora i mlađih juniora, dok je C finale otvoreno samo za mlađe juniore.

Svečano otvaranje mitinga je u u subotu u 16,45 sati, a s obzirom na nastup velikog broja prijavljenih plivača organizatori su s pravom ponosni na ovaj sportski događaj koji doprinosi jačanju sportskog identiteta našeg grada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari