U ORGANIZACIJI MRK KOZALE

Galerija | Završen 31. Zvonimir Škerl turnir

Završeno je 31. izdanje memorijalnog rukometnog turnira “Zvonimir Škerl” u organizaciji MRK Kozale, MO Brašćine-Pulac te Udruge branitelja 128.brigade HV-a Sv.Vid. U dva dana kroz obnovljenu dvoranu “Dinko Lukarić” na Kozali, prodefiliralo je preko 400 djece u čak četiri kategorije.

Prvi dan natjecanja bio je rezerviran za ponajboljih pet U15 ekipa u državi i zaista smo se nagledali dobrog rukometa. Najuspješniji su bili igrači zagrebačke Dubrave koji su pobijedili u svim susretima i tako premoćno osvojili prvo mjesto. Srebro je otišlo u ruke Sesveta dok su treći rukometaši Kozale. Na turniru su se još takmičile i ekipe Poreča i Rudara Adria Oil iz Labina. 

Nedjelja je bila rezervirana za one najmlađe u mini rukometu. 35 ekipa u tri kategorije ispunilo je dvoranu na Kozali smijehom i dobrom zabavom te jurnjavom za spužvenom loptom. Kod cura u 2012. godištu, najbolje su bile riječanke iz RK Pećina. Drugo mjesto pripalo je Karlovčankama, a treće mjesto curama iz Malog Lošinja.

Kod dječaka smo gledali nadmetanje u dva godišta, 2012. i 2013. Kod onih starijih koji su se takmičili u jutarnjim satima najbolji su bili dečki iz Karlovca, točnije Sedmerca i ŠR Karlovac. Treće mjesto pripalo je domaćim klincima iz MRK Kozale. Popodnevno natjecanje je osvojio također RK Sedmerac, dok su srebrni bili igrači Umaga. Bronca je otišla u ruke mladih rabljana iz RK Arba.

Nagrade najboljim pojedincima dijelio je rukometni reprezentativac Halil Jaganjac koji je nakon podjele trofeja strpljivo pozirao za mnoge fotografije te autograme. 

Iza organizatora je još jedno izdanje, možda i najstarijeg i najdugovječnijeg memorijala u državi koje svake godine privlači ogroman broj mladih sportaša u Rijeku i koji raste iz godine u godinu. Nadamo se uspješnim izdanjima i u budućim godinama, a po viđenome, unatoč slabijim rezultatima reprezentacije u posljednje vrijeme, za Hrvatski rukomet “nema zime”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari