JEDNA UTAKMICA BEZ "SJEVERA"

Zbog čaša u terenu i nedoličnih povika zatvara se sjeverna tribina Rujevice!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon posljednje domaće odigrane utakmice između Rijeke i Lokomotive, odlukom HNS-a, HNK Rijeka je kažnjen vrlo visokom novčanom kaznom

Razlog – nedolično skandiranje (“cigane, cigane”) jednog dijela navijača na istočnoj tribini te bacanja čaša u natjecateljski prostor.

Ujedno, klub je prijavljen zbog nedoličnog skandiranja manjeg broja navijača Rijeke na gostujućoj utakmici u Koprivnici, zbog čega je  klub zbog ponavljanja prekršaja osim novčane kazne kažnjen i igranjem jedne utakmice bez nazočnosti gledatelja na sjevernoj tribini stadiona na Rujevici.

“HNK Rijeka najoštrije osuđuje sve oblike govora mržnje i ograđuje se od neodgovornih pojedinaca, a zbog prethodno navedenog molimo i apeliramo na sve naše gledatelje da se suzdrže od svih oblika nedoličnog ponašanja. Neodgovorne pojedince očekuju sankcije za to nadležnih institucija, dok će u slučaju ponavljanja navedenih prekršaja još rigoroznije sankcije (visoke novčane kazne i zatvaranje cijelog stadiona) snositi naš klub, a ujedno i svi naši navijači kojima će biti uskraćeno toliko željeno i iščekivano gledanje utakmica sa tribina. Nadamo se i vjerujemo da nećemo ponovo svjedočiti ovakvim događajima na našem stadionu i da će se na našim tribinama u skladu sa duhom našeg grada na Rječini nastaviti tolerancija, otvorenost i prihvaćanje različitosti uz veliki sportski rivalitet i gromoglasnu podršku našem klubu. Budite i dalje naš 12-i igrač koji našim igračima daje veliku prednost na terenu jer Rijeka je najbolje od svega!”, stoji u službenom priopćenju s Rujevice.

Kazna stupa na snagu od dana konačnosti Odluke o čemu će klub pravovremeno obavjestiti navijače.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari