NOVI TRENER RIJEKE ZA RTL

Video | ŽELJKO SOPIĆ Totalno drugačiji od drugih: ‘Ako treba, trenirat ćemo i u pet ujutro, sto posto’

‘Ali kod mene su igrači uvijek bili kraljevi’, dodaje Sopić

Spasitelj Gorice došao je u Rijeku. RTL-ova Maja Brkljača razgovarala je s njim kao trenerom HNK Rijeka

“Ako treba, u Rijeci ćemo trenirati i u 5 ujutro. Sto posto”, kazao je za RTL Sport danas novi trener HNK Rijeka Željko Sopić. Sopić je osebujan lik koji ima svoje metode i put uspješnosti. S njim je razgovarala Maja Brkljača.

Prvi dojmovi, stigli ste malorije na Rujevicu. Da vam je netko rekao prije nekoliko dana da ćete danas biti ovdje, što bi ste mu rekli?

“Ne znam. Rekao bi mu vjerojatno da nije normalan. Gledajte, to su neki filmski obrati koji se događaju u životu. Ja sam rekao da jednostavno mislim da je to jedna veća stepenica u trenerskoj karijeri bilo kojeg trenera.”

Jučer Lille. Bili ste, gledali, suflirali koliko ste mogli, koliko ste smjeli. Što ste vidjeli na terenu i što kažete na sve što se jučer događalo?

“Moramo biti realni. Ekipa Lillea godišnje na plaće troš 1000 milijuna eura. Naravno da su puno bogatiji i neki kažu bolji… Jučer su nas pobijedili 2-1 i mislim da s pravom očekujem punu Rujevicu. Što bi jedan moj stari trener rekao, u četvrtak ima da trava gori. Ali, najvažnije u svemu tome da idemo step by step. Utakmicu po utakmicu”.

Znači Dinamo?

“Samo Dinamo.”

Poznat ste kao trener koji ne priznaje i ne prihvaća kompromise? Jel’ moguće da će reflektori gori i na Rujevici u, recimo, u 1 u noći?

“Ako ja to odlučim sto posto. Gorit će i u pet ujutro, kakve sad to ima veze kad će gorit. Gorit će do kad treba”.

Dat’ ćete igračima sve, ali i tražite sve?

“Tako je. U principu, kod mene su igrači uvijek bili kraljevi jer oni donose prevagu na terenu. Ponašanje igre uvijek su se znala i mislim da neće biti nikakvih problema.”

Vaša finalna cjelosezonska ambicija kad je u pitanju Rijeka?

“Gledajte, samo ljudi koji pričaju bedastoće i kreću s nekom ambicijom unaprijed i ne znam što. Ja razmišljam o današnjem treningu u 18.00. O sljedećoj utakmici s Dinamom i mislim da imamo vremena da idemo step by step. Kažem vam, tek sam došao, već sam bio na utakmici. Najiskrenije. Još nisam potpisao ugovor. Sad ću ga potpisati gore, ali to sam ja”.

Navijači su, naravno, istraumatizirani ovim što se događalo kod tjedan. Ako nanižete neke sjajne rezultate, pa u jednom trenutku, recimo, dođe poziv Dinama. To sad u Rijeci svi strahuju. Jeste li vi taj tip ili ste vi tip koji drugačije funkcionira?

“Ne, znači to su sad ova triki pitanja na koja bi ja trebao nešto… Imam ugovor sa Rijekom i ispoštovat ću ga sigurno do kraja”.

Hvala vam puno, puno sreće tijekom cijele sezone. Igrači su u Zagrebu, do nedjelje čekaju susret s Dinamom, zaključuje Maja Brkljača za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari