ODVEO HRVATSKU NA EURO

Životna priča heroja ‘Vatrenih’: Tata mu je poginuo u nesreći, a gol je posvetio obitelji

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Jučerašnji gol posvetio je upravo svojoj obitelji. ‘Meni kao napadaču nema ljepšeg od toga da zabijem gol. Moja žena, mama i bake nekad ne razumiju što se sve radi na terenu pa me pitaju gdje je gol. Pa evo danas su ga vidjele’, rekao je nakon sinoćnje utakmice

Svojim tek drugim pogotkom za reprezentaciju Ante Budimir odveo je Hrvatsku na šesto uzastopno europsko prvenstvo. Napadač (32) Osasune iskoristio je Sosin ubačaj te zabio jedini gol na utakmici.

Hvale ga i strani mediji. Nakon utakmice španjolska Marca objavila je tekst s naslovom “Budimir odveo Modrića i Hrvatsku na Euro”.

Budimir je rođen u Zenici, no zbog rata bio je prisiljen napustiti dom i preseliti se u Veliku Goricu. Otac mu je poginuo u automobilskoj nesreći pa je njega i sestre blizanke podigla majka.

“Mama se žrtvovala za nas, sve nam je omogućila”, izjavio je jednom prilikom.

Nogomet je oduvijek smatrao prvom ljubavlju, iako je kratko vrijeme trenirao i rukomet. Igra ga od sedme godine, a prvo iskustvo skupio je na betonskim igralištima.

“Ovdje sam bio najmlađi na ovom parkingu našem betonskom. Bilo je dosta namazanih likova i bilo je jako teško ovdje igrat na ovom igralištu. Pomoglo mi je, ojačalo me i uživam tu gdje jesam”, rekao je Budimir prošle godine za RTL.

U braku je s Monikom iz Vukovara. Par se vjenčao 2019. godine te su u međuvremenu dobili trojicu sinova. Jučerašnji gol posvetio je upravo svojoj obitelji.

“Meni kao napadaču nema ljepšeg od toga da zabijem gol. Moja žena, mama i bake nekad ne razumiju što se sve radi na terenu pa me pitaju gdje je gol. Pa evo danas su ga vidjele”, rekao je nakon sinoćnje utakmice.

Karijera i obitelj su na prvom mjestu, no Budimir je upisao ekonomski fakultet kojeg namjerava završiti. Na to su ga nagovorile sestre, piše Danas.hr.

“One imaju svoj privatni posao, zajedno rade. Obje su završile Ekonomski fakultet, zbog toga su i mene natjerale na fakultet”, rekao je za 24 sata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari