NOVA UZDANICA VATRENIH

Od bijelog dresa do hit-igrača hrvatske reprezentacije! Marco Pašalić: Modrić mi vjeruje. To mi je najveća čast

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Marco Pašalić, nogometaš Rijeke, debitirao je za Hrvatsku u završnici kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Protiv Latvije je dobio 10 minuta, a sinoć protiv Armenije 20-ak. U samo pola sata 23-godišnji ofenzivac osvojio je navijače, a nahvalio ga je i izbornik Zlatko Dalić.

“On ima ono što nam nedostaje po toj desnoj strani. Igrao je bez straha i odlučno i to trebamo na toj desnoj strani, na kojoj se mučimo. Ako nastavi ovako igrati u Rijeci, mislim da ima sjajnu budućnost. Pred nama je sedam mjeseci mira i priprema za Euro, svatko će se moći izboriti za priliku, pa tako i on”, rekao je Dalić.

Sinoć se pred novinarima pojavio i Pašalić.

“Presretan sam i nemam riječi, što da kažem. San mi se ostvario, kao što sam rekao u zadnjem intervju. Dobio sam i veću minutažu, nemam riječi. Zahvalan sam do neba, idemo u Njemačku, tamo odakle sam ja došao”, rekao je bivši igrač dortmundske Borussije pa se osvrnuo na Dalićevu izjavu: “To mi je čast, ali na meni je da radim i šutim.”

Hoće li ulaznice biti najveći problem za sve koji će vas tražiti?

Ma ne brini, najbitniji su moji, mama, tata, braća i ovi ostali, ako bude još koja karta, bit će, ako ne, neka kupe…

Čini se da su vas stariji igrači prihvatili…

Za mene je velika čast što su me i stariji igrači tražili, dodavali mi. Kao u Latviji u deset minuta. Daje mi to dobar osjećaj na terenu i povjerenje da mogu dobiti svoje akcije i lopte koje tražim. Sada je najbitnije ostati zdrav, zahvalan sam izborniku na ovoj prilici. Rekao sam da ćemo izgurati i kada je najteže, da ćemo izgurati i kad nitko ne vjeruje. Zahvalan sam dragome Bogu na zdravlju i svemu što imam u životu.

Odnos s Modrićem?

Nisam imao puno prilike pričati s njim, ali vidi se na terenu da mi daje lopte i da me traži. To je za mene najveća čast, rekao je Marco Pašalić, piše Index.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari