ZLATKO DALIĆ NAKON NAJVEĆE POBJEDE: ‘Otkrit ću vam jednu tajnu, za to nisu znali ni igrači’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Na kraju svega, Dalić nastoji ostati čvrsto na zemlji: “Ne možemo ništa ako nas ta euforija baci”

Hrvatska je u veličanstvenoj utakmici na stadionu Nižnji Novgorod pobijedila Argentinu nestvarnim rezultatom – 3:0! Nevjerojatna igra svih naših nogometaša okrunjena je i trećim pogotkom u samoj završnici uzbudljivog susreta u kojemu Argentincima praktički nismo dali ni šansu da nas iznenade. (OVDJE)

Nakon utakmice naš je kapetan poručio: “Hvala vam svima, što reći… mislim da smo odigrali upravo ono što smo htjeli. Bila je ovo savršena utakmica s naše strane, pogotovo smo drugo poluvrijeme odigrali fantastično”, euforičan je bio Modrić, ujedno i strijelac drugoga gola na utakmici. “Postigli smo tri prekrasna pogotka, otvorilo se danas… ali najbitnije je da smo odigrali veliku utakmicu i osigurali prolaz dalje u osminu finala. Hvala svim navijačima!”

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Oduševljen je bio i izbornik Zlatko Dalić: “Sjajna utakmica, bili smo u svakome segmentu bolji. Igrači su radili sve što smo se unaprijed dogovorili.”

Na pitanje o Brozoviću kojeg je uveo u igru u odnosu na Nigeriju odgovara:

“Marcelo je bio taktička promjena u odnosu na Nigeriju, ma cijela je momčad bila sigurna i kompaktna. Pozvao sam jučer sve igrače i svima objasnio što tražim od njih. Brozović je brz i taktički odličan pa sam se zato i odlučio za njega, a to sam onda ostalima i objasnio. On u Interu igra tu poziciju koja mi je trebala te je zato dobio prednost u odnosu na Badelja. Bio je sjajan.”, rekao je i dodao: “Govorio sam im u poluvremenu – dat ćemo mi gol, samo vi nastavite tako!”, otkrio je i detalje iz svlačionice naš izbornik.

“Mi moramo biti sretni, hvala Bogu, ostvarili smo pobjedu protiv jedne Argentine! Ostvarili smo prvi cilj, ali moramo ostati mirni, ponizni i dostojanstveni u pobjedi. Ono što je najvažnije – idemo dalje!”, poručio je izbornik.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Na pitanje je li očekivao ovakav scenarij poručuje:

“Ja sam vjerovao i prije utakmice i uvijek sam pozitivan. Uvijek treba dati sve od sebe i rezultat će doći. Dečki su takav način razmišljanja prihvatili i rezultat nije izostao.”

Za Rebića je komentirao: “Rebić je bio agresivan i nervozan, ali to je čak i dobro u ovakvim utakmicama. Na poluvremenu sam razgovarao s njim i uputio ga što želim od njega. Naš je presing urodio plodom i zabili smo gol iz tog presinga.”

Na kraju svega, Dalić nastoji ostati čvrsto na zemlji: “Ne možemo ništa ako nas ta euforija baci. Ako ne izostane disciplina, ako ostanemo mirni, staloženi, kompaktni, onda možemo dalje… samo da nas ne prebaci!”

Nije izostala ni zahvala navijačima: “Oni su bili naš 12. igrač na tribinama, hvala im svima, bili su glasniji od Argentinaca kojih je bilo više!

Rekao je hrvatski izbornik da će protiv Islanda promijeniti većinu igrača. što je sasvim normalno, treba se spremati za osminu finala.

– Sad ću vam otkriti jednu tajnu. Posljednja dva dana igračima nisam rekao niti jedan detalj taktike. Iz razloga što sam ih želio rastretiti, htio sam da dođu na teren i uživaju. U najavi utakmice prije tri mjeseca sam govorio da će to biti najlakša utakmica za nas.

Ne zbog Argentine koja je sjajna momčad već zbog našeg uživanja u nogometu. Moji dečki su danas uživali u nogometu. A mislim da je u njihovom nogometu uživao i cijeli svijet.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari