MOGUĆI SASTAV

Zlatko Dalić napravio velike promjene: Hoće li ovako izgledati momčad koja će istrčati protiv Turske?

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Utakmica Turske i Hrvatske počinje u utorak u 20.45

Nakon razočaravajućeg remija (1:1) s Walesom na domaćem terenu u prvom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u subotu, hrvatsku nogometnu reprezentaciju u utorak očekuje novi ispit u sljedećem kolu – zahtjevno gostovanje u Turskoj (početak u 20.45).

Izbornik vatrenih Zlatko Dalić ima problema s izostancima u momčadi jer je Hrvatska u Bursu otputovala bez napadača Brune Petkovića i Marka Livaje, koji se ozlijedio u utakmici protiv Velšana.

Pretpostavlja se da će Dalić u Turskoj na teren poslati značajno drugačiju momčad nego protiv Walesa.

“Ostali smo bez Petkovića i Livaje, ali nismo nikog zvali. Mislim da nema potrebe, u napadu imamo Kramarića i Musu. Napravit ćemo neke zamjene sigurno, krenut ćemo s novim napadačem, a druge stvari ćemo složiti na neki drugačiji način. Svi su spremni za utakmicu, osim dvojice koja su otpala. Razmišljali smo o opciji isturenog Juranovića i defenzivnog Stanišića na desnoj strani, ali na kraju se nisam odlučio za tu varijantu i mislim da nisam pogriješio. Protiv Walesa smo odigrali dobru utakmicu, u jednom razdoblju smo bili nešto slabiji, a primljeni gol je sve pokvario. Pred nama je još sedam utakmica, ali nećemo ništa testirati. Nema vremena za to. Imamo za poziciju desnog krila Pašalića, Vlašića i Majera, naći ćemo pravo rješenje”, kazao je Dalić za web-stranicu HNS-a.

Uz promjenu u napadu, očekuje se da će Dalić napraviti još neke bitne “rošade”.

Prva promjena će biti na desnom boku – iz momčadi ispada Josip Juranović, a na njegovo mjesto uskače defenzivniji Josip Stanišić. Postoji mogućnost da dođe i na lijevom beku, gdje bi mogao zaigrati, također defenzivniji, Borna Barišić umjesto Borne Sose, prenosi Net.hr.

Druga važna promjena će se dogoditi u ofenzivnom dijelu, na desnom krilu gdje će igrati Mario Pašalić, a Andrej Kramarić, koji je počeo na toj poziciji protiv Walesa, će preseliti u vrh napada.

(Barem) dvije promjene

Drugih promjena ne bi trebalo biti pa bi Hrvatska protiv Turske trebala istrčati u sljedećem sastavu:

Livaković; Stanišić (Juranović), Šutalo, Gvardiol, Sosa (Barišić); Modrić, Kovačić, Brozović; Perišić, Pašalić, Kramarić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari