12 GODINA OD TRAGEDIJE: Odšteta 5,4 milijuna kuna plus 6000 kn mjesečno

Frane Lučić, jedini preživjeli vatrogasac kornatske tragedije, napokon će dobiti odštetu

Vlada je donijela zaključak o nagodbi s jedinim preživjelim vatrogascem s Kornata Franom Lučićem. Usvojeno je izvješće da se Lučiću isplati 5,4 milijuna kuna za odštetu, a u budućnosti će primati i mjesečnu rentu od 6000 kuna za pomoć i njegu te poboljšanje prehrane.

“Ovo se nikako ne može smatrati priznanjem krivnje Republike Hrvatske. Već sam rekao da bi najbolje rjesenje bilo da se postigne nagodba zbog dugotrajnosti postupka”, kazao je premijer Andrej Plenković.

Vatrogasci se spremaju na veliki prosvjed zbog Frane Lučića: ‘Ako treba idemo i na Markov trg’

Lučić je, podsjetimo, prošli tjedan bio u DORH-u na sastanku s glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem nakon što je početkom veljače djelomično dobio spor radi naknade štete protiv grada Šibenika i Republike Hrvatske koji su mu prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda dužni isplatiti 1,75 milijuna kuna i uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te poboljšane prehrane.

No, Državno odvjetništvo na tu je presudu uložilo žalbu. Nepravomoćnu presudu Lučić je dobio nakon više od dvanaest godina od tragedije u kojoj je tijekom rutinske intervencije gašenja požara na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca.
Vijesti.hr
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari