Facebook se oglasio: Problem sa serverima krivac za pad društvene mreže

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Bloomber News je objavio da Facebook razmatra povrat novca oglašivačima čije poruke nisu mogle biti poslane

Kompanija Facebook okrivila je “promjenu konfiguracije servera” u četvrtak za najveći pad te društvene mreže u povijesti, gdje su njene aplikacije prestale raditi diljem svijeta.

Nestanak usluge trajao je najmanje 12 sati u više područja diljem svijeta, a najveći udar bio je u Sjevernoj Americi i Europi, prema podacima internetske stranice za praćenje rada stranica downdetector.com.

Nakon objave da ima problema u srijedu, Facebook je ostao bez komentara gotovo 24 sata prije nego što su objavili objašnjenje i ispriku.

“Jučer, kao rezultat nove konfiguracije servera, mnogi korisnici su imali problema sa našim aplikacijama i uslugama”, napisao je Facebook na Twitteru.

“Riješili smo problem i naši se sustavi oporavljaju. Jako nam je žao zbog problema i zahvalni smo na Vašem strpljenju”, stoji u objavi.

Nestanak je, vjeruje se, bio najveći u Facebookovoj povijesti, a koji sada broji oko 2,7 milijarde korisnika samo na glavnoj društvenoj mreži, uz još Instagram i aplikacije za poruke.

Kao i kod prethodnih nestanka, #FacebookDown je još jednom postao vrlo popularan ‘hashtag’ na konkurentnoj mreži Twitteru.

Bloomber News je objavio da Facebook razmatra povrat novca oglašivačima čije poruke nisu mogle biti poslane.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari