OMALOVAŽAVANJE SLUŽBENE OSOBE

51-godišnjak omalovažavao policajca na ‘Fejsu’; ‘Zaradio’ paprenu novčanu kaznu!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

U navedenom Zakonu se navodi da će kaznom od 700 do 4000 eura ili kaznom do 30 dana zatvora kazniti onog tko omalovažava ili vrijeđa službene osobe prilikom vršenja ili u vezi vršenja službe, piše Net.hr.

Da ipak ne možemo pisati bilo što u komentarima na Facebooku, svjedoči slučaj iz 2023. godine kada je Splićanin (51) omalovažavao policajca ispod teksta jednog portala. Sada je kažnjen sa 700 eura, prenosi Slobodna Dalmacija.

Komentar na Facebooku glasio je ovako: “I mene je nagradio ovaj omiški mandrilo ni pijanog ni drogiranog otimanjem vozačke jer mu se diglo ili mu se ne diže”. Uz to je objavio zapisnik s potpisom policajca.

Time je prekršio Zakon o prekršajima protiv javnog reda, presudio je splitski Općinski prekršajni sud. U navedenom Zakonu se navodi da će kaznom od 700 do 4000 eura ili kaznom do 30 dana zatvora kazniti onog tko omalovažava ili vrijeđa službene osobe prilikom vršenja ili u vezi vršenja službe.

Može se samo reći da je ovaj Splićanin dobro prošao.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari