U NEW YORKU

Video | UN proglasio genocid u Srebrenici! Vučić se ogrnuo srpskom zastavom: ‘Mi nismo genocidan narod!’

Nije bio genocid u Srebrenici, hoćete još jednom da ponovim, ljutit je bio Milorad Dodik, piše Net.hr.

U New Yorku traje sjednica Opće skupštine Ujedinjenih naroda gdje se završilo izglasavanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici. Dokument je to kojim bi se 11. srpnja proglasio međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici, a osuđuje se negiranje genocida i veličanje zločinaca. Beograd i vlast u Republici Srpskoj smatraju da je to udar na Srbe.

Taj entitet prijeti raspadom Bosne i Hercegovine, a sjednica Vlade Srpske održana je baš u Srebrenici. Posvuda su izvješene poruke “Mi nismo genocidni narod”, a u znak potpore zvonila su zvona u pravoslavnim crkvama u Srbiji.

Pokolj u Srebrenici dogodio se 1995. kada je vojska bosanskih Srba u toj enklavi pod UN-ovom zaštitom, ubila više od 8000 Bošnjaka.

Glasanje o rezoluciji u Srebrenicu je završeno sa 84 glasa “za”, 19 “protiv” i 68 “suzdržano”.

Nakon glasanja predsjednik Aleksandar Vučić se ogrnuo srpskom zastavom unatoč zahtjevu sigurnosti UN-a da je ukloni. “Slobodno pošaljite osiguranje, samo da vidim heroja koji će mi uzeti zastavu“, poručio je Vučić.

“Predaja za nas nikada nije opcija! Ponosni na slobodnu Srbiju i slobodoljubivi srpski narod”, stoji u objavi na službenom Instagram profilu predsjednika Srbije.

“Vjerujem da je to samo jedna potvrda na istinu, jedan pečat na istinu. Da se više ne može zvati ni ovako ni onako, genocid je genocid”, kazala je Kata Hotić, potpredsjednica Udruženja Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa

“Nije bio genocid u Srebrenici, hoćete još jednom da ponovim. Republika Srpska je strana potpisnica svih aneksa i Ustava BIH i izlazi iz BIH. I mi krećemo danas da izlazimo i učinit ćemo to mirno”, kazao je Milorad Dodik, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari