PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Ako za vikend planirate aktivnosti za otvorenom, obavezno pročitajte prognozu vremena!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Danas iskoristite još razmjerno miran, sunčan i topao dana pred promjenjivi ostatak tjedna uz češću kišu.

Od petka na kopnu naoblačenje i dosta kiše, ali u nedjelju smirivanje. Na moru za vikend jaka bura koja će se proširiti duž cijele obale

ČETVRTAK

Ujutro i prijepodne pretežno vedro. Samo će prolazno u početku više oblaka biti na zapadu unutrašnjosti, dok će na Jadran stizati oni visoki prozirni i slojeviti koji još ne kvare dojam sunčanog vremena. Rano ujutro moguća po kotlinama tek kratkotrajna magla. Ostaje mirno, na moru samo slabo jugo.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima i dalje prevladavajuće sunčano uz lokalni razvoj oblaka, no zadržat će se suho. Jače naoblačenje kasnije navečer. Temperatura, uz slab mjestimice umjeren južni vjetar, oko 26 °C.

Na istoku pretežno sunčano i podjednako toplo. Tek oko slavonskog gorja se može skupiti malo više oblaka, ali uz sasvim malu mogućnost za poneki kraći pljusak. Zapuhat će slab do umjeren istočnjak, jugoistočnjak.

U Dalmaciji postupno sve oblačnije uz slabo do umjereno jugo, osobito u večernjim satima, a zatim u noći može mjestimične kiše biti na otocima. Do tada uglavnom suho i ugodno toplo.

Sve više oblaka stizat će s mora i na sjeverni Jadran te u gorje, ali još će biti sunčanih razdoblja. Tek u unutrašnjosti Istre, oko Učke te u Lici postoji mala vjerojatnost za poneki kraći pljusak. Temperatura između 20 i 24 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U petak i subotu na kopnu većinom oblačno, kišovito te nestabilno. Mogući su lokalno i izraženiji grmljavinski pljuskovi, osobito u gorskim područjima. Pritom će uz vjetar sa sjevera danju malo osvježiti, osobito u prvom dijelu vikenda, ali onda prestankom kiše, uz sve više sunca, od nedjelje opet toplije.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu kišni val u petak i subotu bez značajnijeg osvježenja. Bura će od subote rastjerati oblake, poneki pljusak pasti uglavnom u zaobalju, a temperatura zatim postupno raste.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari