PAKLENI TJEDAN

Alarm iz DHMZ-a: Stiže nam saharski pijesak, vidi se i na satelitima

Već jutros se na satelitskim snimkama mogao uočiti pijesak u zraku koji pritječe nad zemlju

Na snazi je upozorenje na prvi toplinski val ove godine, ali zrak koji ovih dana stiže nad Hrvatsku ne donosi samo vrućinu. Ovih dana, a osobito u petak, u zraku će biti i pijesak, upozorava DHMZ.

Već ga se jutros moglo uočiti na satelitskim snimkama.

Zrak koji ovih dana pritječe nad Hrvatsku ne donosi samo vrućinu, nego i pijesak, kojeg će osobito biti u petak, a već jutros se mogao uočiti na satelitskim snimkama.

Visoke temperature

U drugoj polovini ovog tjedna očekuju nas visoke temperature. U četvrtak je najavljena umjerena opasnost od toplinskog vala u većini krajeva zemlje. Najveća opasnost bit će u petak. Moguće je da će opasnost u nekim dijelovima Hrvatske do petka porasti i na crvenu boju, najavio je DHMZ.

Pritom temperatura zraka tijekom noći i jutra u unutrašnjosti neće biti niža od 20 sutpnjeva, a na Jadranu nerijetko oko 25, moguće čak i malo viša. Najviše se pak dnevne vrijednosti očekuju oko 35 Celzija.

Toplinski će se val u većini područja vjerojatno nastaviti i u subotu, no s dotokom manje toplog, ali i vlažnijeg zraka porast će vjerojatnost za izražene pljuskove s grmljavinom, barem u sjevernim kopnenim predjelima, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari