ALARMANTNO: Više od 300.000 Hrvata zimi si ne može priuštiti pošteno grijanje!

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Hrvatska je tu nešto lošija od prosjeka Europske unije

Oko 7,7 posto ukupne populacije ili više od 300.000 stanovnika u Hrvatskoj ne može si priuštiti odgovarajuće grijanje tijekom zime, pokazuju podaci Eurostata za 2018. godinu.

Hrvatska je tu nešto lošija od prosjeka Europske unije, gdje si odgovarajuće grijanje ne može priuštiti 7,3 posto ukupne populacije.

Najlošija situacija je u najsiromašnijoj zemlji članici EU-a Bugarskoj, u kojoj taj problem ima čak 33,7 posto stanovnika. Pomalo iznenađujuće je da i u Grčkoj problema s grijanjem ima 22,7 posto stanovnika. Slijede Italija i Rumunjska s 14,1, odnosno 9,6 posto stanovnika.

S druge strane, bolja od prosjeka EU-a je Mađarska, u kojoj problem s neodgovarajućim grijanjem ima 6,1 posto stanovništva. Još bolja od nje je Slovačka s 4,8 posto, slijedi Slovenija s 3,3 posto. U Češkoj se s neodgovarajućom mogućnošću grijanja suočava 2,7 posto stanovništva, jednako kao i u Njemačkoj, dok u Austriji ta brojka iznosi 1,6 posto, piše Index.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari