AMO-TAMO WAY: Autobusi s izbjeglicama iz Belog Manastira krenuli prema Mađarskoj

U Hrvatsku je dosada ušlo oko 14 tisuća ljudi. U 14 sati autobusi s izbjeglicama krenuli su, kako je to premijer Milanović i najavio, iz Belog Manastira prema Mađarskoj. Naime, danas je na upit novinara hoće li ih Vlada preusmjeravati prema Sloveniji, Milanović odgovorio – mislim da im je Mađarska puno bliže.

Tovarnik i Beli Manastir preplavljeni su izbjeglicama. Danas su se na kolodvoru u Belom Manastiru žestoko sukobile dvije skupine izbjeglica, Sirijci i Afganistanci. Ondje neprestano pristižu nove skupine, a mnogi od njih pokušavaju doći do Osijeka, u nadi da će uhvatiti prijevoz do Njemačke, ili pak autobusom krenuti dalje prema Zagrebu.

HAK javlja da su za sav su promet zatvoreni granični prijelazi sa Srbijom, osim graničnog prijelaza Bajakovo na autocesti A3 Bregana-Lipovac. Na državnoj cesti Beli Manastir-Osijek (DC7) vozi se otežano zbog imigranata koji pješače kolnikom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari