ŽIVOTNA BITKA

Andrija Hebrang se bori s teškom dijagnozom: ‘Dali su mi tri mjeseca života…’

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Andrija Hebrang bori se s karcinomom

Andrija Hebrang (74), nekadašnji HDZ-ov ministar zdravstva, teško je bolestan i kako je otkrio novinarima, to je jedini razlog zbog kojeg se ne može aktivirati kako bi svojim kolegama pomogao u borbi s koronavirusom.

“Prije manje od godinu dana teško sam obolio od malignog limfoma (op.a. rak limfnog sustava). Liječim se na hematologiji i evo baš sam sada primio prvu kuru terapije. Garantiraju mi rok trajanja od tri mjeseca, a onda ćemo vidjeti. Kada su mi to obznanili rekao sam pa to je čisti zgoditak”, kazao je Hebrang za 24 sata.

Kao bivši liječnik, sam si je postavio dijagnozu. Počeni simptomi bili su umor i gubitak težine. Liječi se, kako je objasnio, pametnim lijekom koji je sam kupio u Austriji.

“Mnogi me pitaju da li me strah smrti i kažem im da ne. A znate zašto? Jer sam ispunio sve svoje živote ciljeve. Imam predivnu obitelj, sudjelovao sam u stvaranju Hrvatske, ostvario sam akademsku karijeru i nemam više što za odraditi. Zato se smrti ne bojim. Ja sam vam potpuno miran”, rekao je Hebrang.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari