UOČI SKUPA

ANTI-STOŽER SKUP: Evo što je poručio organizator Festivala slobode koji se sutra održava na zagrebačkom trgu

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Ovo što će se sutra događati je napokon prilika da se čuje glas malog čovjeka. Za nas je ovo veliko slavlje hrvatske države”, poručio je za RTL Ponoš

Velimir Ponoš, član Inicijative Prava i slobode koja je organizator skupa “Festival slobode” koji će se u subotu održati na Trgu bana Josipa Jelačića nije želio davati nikakve procjene koliko ljudi sutra očekuje na glavnom zagrebačkom trgu.

Priznao nam je da jednostavno uz toliko količinu obveza te pripremu govora jednostavno se time ne zamara, ali da mu je drago što su se u cijelu priču uključile i osobe iz javnog života te poslale svoje poruke.

Ponoš je naglasio kako su organizatori pribavili sve potrebne dozvole kako bi se ovaj skup održao.

Glas malog čovjeka

“Ovo što će se sutra događati je napokon prilika da se čuje glas malog čovjeka. Za nas je ovo veliko slavlje hrvatske države”, poručio je za RTL Ponoš, naglašavajući da je važno da se napokon čuju i ti mali ljudi.

“Sedam mjeseci koliko ovo traje, slušali smo i čuli samo druge, a sada je prilika da se okupimo i u jednom miroljubivom tonu, bez ikakve podjele svi udružimo i kažemo svoj stav”, poručio je Ponoš.

Naglasio je kako cijelo ovo okupljanje prije svega je zamišljeno da se održi u miroljubivom i pozitivnom ozračju te je apelirao na sve da je vrijeme da podjele i različitosti stave iza sebe.

Bez mržnje i podjela

Ponoš je istaknuo da koliko traje ova priča s koronavirusom, u proteklih sedam mjeseci, svatko je na svoj način osjetio posljedice –  psihološke, ekonomske…

“Pa članovi jedne obitelji drugačije razmišljaju i svađaju se. Vrijeme je da svoje različitosti stavimo sa strane, mi ne potičemo mržnju, kao ni podjele, želimo da miroljubivo stanemo jedan uz drugog i pošaljemo i dopustimo da se napokon čuje glas i malog čovjeka te da sutrašnje okupljanje bude festival slobode”, poručio je Ponoš, još jednom naglasivši kako ne želi nikakve provokacije i nerede.

Na naš upit strahuje je kako bi mogla policija reagirati, naglasio je kako uopće ne strahuje od toga, jer su osim što su pridobili sve dozvole, policajci su njihovi “prijatelji” te je uvjeren da će sutra održati veliko slavlje naše zemlje.

Odgovor na aktualna zbivanja

Podsjećamo, Festival slobode je manifestacija koja će se održati u subotu na Trgu bana Jelačića s početkom u 17 sati. Kako su organizatori iz Inicijative ‘Prava i slobode’ na svojim stranicama naglašavali Festival je nastao kao odgovor na aktualna zbivanja u proteklih nekoliko mjeseci, odnosno od trenutka pojave bolesti COVID-19, tijekom kojih smo svjedočili nametanju presedanskih mjera kojima su se građanima ograničila temeljna prava i slobode.

Festival je zamišljen kao događaj na kojemu će o raznim aspektima korona krize govoriti nekoliko govornika dok je glazbeni domaćin Toni Cetinski koji će nastupati u ulozi DJ-a. Od govornika sudjelovanje su potvrdili Anita Šupe i Suzana Peša Vučković u ime Inicijative ‘Prava i slobode’, prof. Ivan Pokupec, aktivist za ljudska prava i slobode, te Velimir Ponoš.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari