ANTITERORISTIČKA AKCIJA U PARIZU: U predgrađu Saint Denis dvoje ubijenih, žena se pred policijom raznijela eksplozivom

Foto: Reuters

U velikoj antiteroističkoj operaciji koju je rano jutros francuska policija započela u sjevernom predgrađu Pariza Saint Denis, dvije su osobe ubijene, a nekoliko je policajaca ranjeno.

Meta ove operacije bio je 27-godišnji Abdelhamid Abaaoud za kojeg se sumnja da je glavni organizator terorističkih napada 13. studenog u Parizu, u kojima je ubijeno najmanje 129 judi.

Premda se vjerovalo da se Abaaoud nalazi u Siriji, ispostavilo se da se ipak skriva u Parizu. Usto, policiji je dojavljeno da se u pariškom predgrađu Saint Denisu nalazi i osmi napadač Salah Abdeslam. U međuvremnu objavljenom video  potvrđeno je i sudjelovanje i devetog napadača u napadu, za kojim policija također intenzivno traga.

Među poginulima u jutrošnjoj akciji je i žena samoubojica, koja se raznijela kada je policija pokušala ući u stan. Uhićeno je sedam osoba, tri u stanu u kojem je žena aktivirala eksploziv koji je na sebi nosila, te ostale u blizini stana. 

Među uhićenima, javljaju francuski mediji, nije belgijski džihadist  Abdelhamid Abaaoud.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari