ČISTA UŽIVANCIJA

Apartmani na obali u problemima? Prešišali ih ‘skriveni dijamanti’ daleko od grada: ‘Draži nam je mir’

Brojni iznajmljivači žale se na rupe u rezervacijama, no čini se da nije problem u broju gostiju, već u pretjeranoj apartmanizaciji. Takvih problema nemaju iznajmljivači kuća za odmor daleko od grada i gužve, po mogućnosti s bazenom

Mir i tišina Dalmatinske zagore su neprocjenjivi pa turisti zato rado biraju kuće za odmor. Daleko od gradske gužve uživaju uz kamin i bazen, a vlasnici s rezervacijama nemaju problema.

“Sezona počinje od svibnja do sredine listopada. Sve su rezervacije popunjene, s tim da imamo još upita i nažalost moramo neke goste odbijati”, priznaje vlasnik kuće za odmor u Zadvarju Jozo Radeljić za RTL Danas.

U njegovu kuću se gosti rado vraćaju, a u vrtu mogu sami ubrati i sezonsko povrće. “U ponudi nudimo sezonsko povrće, jer u konačnici oni kad ja odem odavde su vlasnici nekretnine i u skladu s tim se ponašaju”, dodaje.

Ipak Split je nezaobilazna destinacija, no nekima tek usputna.

Kuće za odmor turistima draže od apartmana

“Biram radije kuću u prirodi. Iako je grad prekrasan, uvijek je veća gužva. Draži nam je mir”, ističe Jacques iz Francuske.

U Hrvatsku je iz Australije stigao Peter koji se odlučio za odmor u svibnju i lipnju kako bi izbjegao gužve. “Ali ipak se nadamo da neće biti hladno”, dodaje.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji broj iznajmljivača narastao je do više od 32 tisuće pa rupe u smještaju ne čude.

“Prošle godine smo imali najveći broj gostiju u predsezoni do sada, a ove godine ih imamo još više. Ali imamo i više smještajnih jedinica pogotovo u privatnom smještaju gdje se broj novonastalih novootvorenih apartmana popeo na 300 samo u ovoj godini”, objašnjava direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Vladović.

I dok se kuće za odmor pune, apartmani ni u najluđem splitskom vikendu još nisu rezervirani.

“Čini se da ćemo sedmi i osmi morati spuštati cijene za razliku od prošle godine. Jer ove godine je konkurencija još veća, a cijene su očito niže. Evo konkretno ni udarni vikend, kad je Ultra festival, još uvijek nije popunjen, a nekada smo ga znali naplaćivati po prilično velikoj cifri”, priznaje iznajmljivač Ante Glavaš.

Tržište je očito zasićeno pa će se možda dogoditi da cijene apartmana u srpnju budu niže. S kućama za odmor je neka sasvim druga priča, a potražnja za njima još ne jenjava, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari