DIGITALNA ASISTENTICA

APPLE TRAŽI “NAŠEG ČOVJEKA”: Siri će progovoriti i na hrvatskom jeziku!? Evo što se sve traži od radnika!

Ilustracija

Analitičar obavijesti bio bi zadužen za preslušavanje njenih razgovora kako bi procijenio koliko Siri točno, i gramatički i stilski, govori hrvatski jezik

Uz uobičajene uvjete poput “obraća pozornost na detalje”, ili “pokazuje visoku razinu sposobnosti samostalnog korištenja sustava i alata”, glavni uvjet za radno mjesto u Appleovoj podružnici u Irskoj je hrvatski jezik.

“Tečan na hrvatskom jeziku s izvrsnim razumijevanjem, gramatikom i sposobnosti lektoriranja”, ističe se kao glavni preduvjet zaposlenja.

Apple objašnjava da je riječ o radnom mjestu koji bi digitalnu asistenticu Siri, čini se, trebao naučiti hrvatski. Analitičar obavijesti bio bi zadužen za preslušavanje njenih razgovora kako bi procijenio koliko Siri točno, i gramatički i stilski, govori hrvatski jezik u komunikaciji s korisnicima.

“Siri pruža brže i lakše načine za obaviti radnje na Appleovim uređajima, čak i prije nego što pitate”, također se navodi u oglasu u kojem se ističe kako je potrebno i izvrsno poznavanje engleskog.

Tehnoklik.hr/Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari