NEMA SMIRIVANJA

METEOROLOZI NAJAVLJUJU NOVE NEVOLJE: Obilan kišni val mogao bi biti pravi test za sustave odvodnje

Ilustracija: Mateo Levak/Riportal

‘Već u srijedu očekujemo nove nevolje, izraženiji kišni val, koji bi u mnogim mjestima mogao biti pravi test za sustave odvodnje’

Jače kiše bilo je jutros na Kvarneru, u Gorskom kotaru. Na sjevernom Jadranu i grmljavine, kao i na otvorenom moru južnog Jadrana, javlja meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

Kišni oblaci pristižu iz Italije u jugozapadnoj struji do naših krajeva, stoga će nestabilnosti najviše biti u predjelima uz Jadran, gdje prolazno može biti jačih nevera.

No, upozorava Tea Blažević, već u srijedu očekujemo nove nevolje, izraženiji kišni val, koji bi u mnogim mjestima mogao biti pravi test za sustave odvodnje.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski od kiše u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni.

Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila, izvijestio je danas ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Danas.hr/HINA/Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari