OKONČANA MISIJA

Video | Astronauti se vratili na Zemlju nakon šest mjeseci: ‘Ovo je bila avantura života’

Četvero astronauta uspješno su se vratili na Zemlju koristeći SpaceX-ovu svemirsku letjelicu, čime je okončana njihova misija na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

U svemiru su bili šest mjeseci, a u jutarnjim satima su se sigurno prizemljili u vodama Meksičkog zaljeva. Misiju je predvodila Jasmin Moghbeli, članice NASA-e, zajedno s međunarodnom posadom koju su činili Andreas Mogensen iz Danske, Satoshi Furukawa iz Japana i Konstantin Borisov iz Rusije. Ovaj međunarodni tim astronauta započeo je svoj boravak u svemiru prošlog kolovoza, a njihovi su nasljednici stigli prošli tjedan, također pomoću SpaceX-ove kapsule. “Ovo je bila uistinu avantura života. Postigli smo toliko različitih stvari ovdje, od znanosti do tehnološkog razvoja. Čak smo sudjelovali u svemirskoj šetnji, imali razna vozila za istraživanje. Bio je to nevjerojatan uspjeh. Jako sam zahvalan svima koji su nas podržali na tom putu”, rekao je astronaut Andreas Mogensen, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari