'INVAZIJA' IZ SVEMIRA?

NASA na nogama zbog projektila koji je probio krov kuće na Floridi: ‘Sin mi je bio kod kuće. Šok’

Ilustrativna fotografija: NASA

Glasnogovornik NASA-e rekao je za FOX Weather da svemirska agencija ima objekt za analizu

NASA istražuje kakav je to komad probio krov kuće u Naplesu na Floridi 8. ožujka. Naime, Alejandro Otero iz Naplesa napisao je harvardskom astronomu Jonathanu McDowellu na društvenim mrežama da je komad svemirskog otpada pao u njegov dom. Pretpostavlja se da je riječ o krhotini odbačenog dijela s Međunarodne svemirske postaje (ISS).

“Moj sin je bio kod kuće kada je komad probio krov uz glasan tresak koji se mogao čuti”, rekao je Otero za Fox News. “Stvarno nismo znali što se dogodilo u tom trenutku i bio je pravi šok! “Bilo je prilično traumatično i na kući je, naravno, bilo dosta štete”, dodao je.

Glasnogovornik NASA-e rekao je za FOX Weather da svemirska agencija ima objekt za analizu.

“NASA je prikupila predmet u suradnji s vlasnikom kuće te će što je prije moguće analizirati predmet u NASA-inom svemirskom centru Kennedy na Floridi kako bi se utvrdilo njegovo podrijetlo. Više informacija bit će dostupno nakon završetka analize”, stoji u priopćenju NASA-e.

Svemirski dijelovi često ponovno ulaze u Zemljinu atmosferu, ali rijetko uzrokuju štetu domu ili ljudima. Kada je satelit Europske svemirske agencije za promatranje Zemlje pao u veljači, ESA je rekla da je šansa oko jedan prema 1,5 milijardi da netko bude pogođen, javljaju strani mediji, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari