BEČKI NOVIGRAD

Austrija zatvara cijeli grad; Vojska na ulicama, bez negativnog testa ne možete – nigdje!

Foto: Twitter/Muhammad Amir Siddique

Austrija prvi put u borbi protiv širenja zaraze koronavirusa zatvara čitav jedan grad, nakon Tirola.

Tako od srijede bez negativnog PCR testa nitko neće moći izaći iz Bečkog Novog Mjesta (Wiener Neustadt). Grad je to od 45 tisuća stanovnika, udaljen oko 50 kilometara od Beča, a trenutno broji 560 zaraženih na 100 tisuća stanovnika u tjedan dana, za kontroliranje onih koji izlaze angažirano je i 300 vojnika, piše bečki ORF.

Putovanje dozvoljeno uz predočenje negativnog antigenskog ili PCR testa

Premda u Austriji vrijedi pravilo da se ograničenja putovanja mogu proglasiti u mjestima gdje stopa zaraženih prelazi 400 u tjedan dana, dosad se to primjenjivalo na manje općine i mjesta, prenosi Net.hr

Mjera koja se odnosi na ograničenje putovanja u Bečkom Novom Mjestu počet će se primjenjivati od srijede, a kazne se neće izricati prije subote. Automobilom i vlakom bit će dozvoljeno putovati onim osobama koje imaju negativan antigenski test, ne stariji od 48 sati ili PCR test, ne stariji od 72 sata. Gradonačelnik Klaus Schneeberger (ÖVP) pojasnio je da građane neće biti kažnjavani dok grad ne pojača svoje kapacitete za testiranje.

Austrija je karantenu produljila s deset na 14 dana zbog širenja zaraznijeg britanskog soja B.1.1.7, a u protekla dva tjedna broj pacijenata na intenzivnim odjelima u Austriji porastao je za 23 posto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari