BRZO SU JE OBRISALI

Muškarac osumnjičen za šverc kokaina na fotografiji s Plenkovićem; HDZ: ”Nije naš član, samo je dvaput bio na listi”

Foto: Facebook

Anđelko Oršulić, osuđen za šverc 73 kilograma kokaina kod Opuzena, nikada nije bio član HDZ-a, kazali su danas iz HDZ-a.

Gradski odbor HDZ-a Ploče u današnjem je priopćenju naveo kako je Oršulić u dva navrata bio kandidat na njihovoj listi za mjesne i izbore za gradsko vijeće, ali kao neovisni kandidat i nestranačka osoba, piše Net.hr

Nakon ispitivanja pred Uskokom koje se odvijalo u ponedjeljak, sudac istrage odredio je istražni zatvor za trojicu osumnjičenih uhićenih u akciji dubrovačke policije sa 72 kilograma kokaina.

Uhićeni na djelu

Oliver ČokaraAnđelko Oršulić i Goran B. poslani su na boravak iza rešetaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Uhićeni su na djelu dok su iz kontejnera s bananama vadili pakete s kokainom. Kontejner je u vlasništvu tvrtke bivše gradonačelnice Metkovića Katarine Ujdur, no kako je naglašeno u sjedištu PU dubrovačko-neretvanske, ta tvrtka nema veze s krijumčarenjem kokaina.

Droga je bila skrivena u dijelu kontejnera kojim su u Luku Ploče iz Ekvadora stigle banane, a Goran i Anđelko su bili zaduženi za provaljivanje u kontejner te vađenje kokaina iz spremnika te potom iz kruga tvrtke, do automobila u kojem ih je čekao Čokara, koji je trebao čuvati stražu i preko veze javljati ukoliko dođe do kakvih problema.

Policija je nešto ranije dobila dojavu o sumnjivom teretu u kontejneru, neslužbeno doznaje 24sata. Zasad je poznato da se prvoosumnjičeni branio šutnjom te da uhićenja ove trojice nemaju veze s organiziranom skupinom koja je ‘pala’ nešto ranije, također zbog šverca većih količina kokaina preko luke Ploče.

USKOK smatra da je riječ o dvije kriminalne organizacije, a Goran B. priznao je da je bio angažiran za provalu u kontejner iz kojeg je trebao izvaditi predmete, no nije mu rečeno da je riječ o kokainu.

Gospodin Oršulić svojedobno se, prije nekoliko godina, fotografirao i s premijerom Plenkovićem. Ta je fotografija objavljena na društvenim mrežama HDZ-a Ploče, a fotografija je nakon Oršulićevog uhićenja uklonjena.

Foto: Facebook

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari