AUTOBUS RIJEKA-PLATAK: Za Platak od 22. srpnja kreće nova linija 12b na ruti Delta-Čavle-Soboli-Platak

Platak se nalazi u četvrtoj tarifnoj zoni Autotroleja, te se primjenjuje cjenik Autotroleja, zajedno sa svim pogodnostima

Na inicijativu Primorsko-goranske županije, a u suradnji s KD Autotrolej d.o.o. Rijeka i Općinom Čavle pokreće se nova autobusna linija koja će povezivati Rijeku i Platak. Novu liniju najavili su župan Zlatko Komadina, direktor Autotroleja Marin Rajčić, zamjenik načelnice Općine Čavle Dejan Ljubobratović i pročelnik UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić na današnjoj konferenciji za novinare u sjedištu Županije.

U jesen 2015.g. počelo se s radom na uspostavi redovne linije Rijeka–Platak, nakon što je odrađena prva ljetna sezona RSRTC Platak. Nakon kontakata s Autotrolejem i Autotransom započelo se s probnim vikend vožnjama koje su se plaćale iz proračuna PGŽ, a odvijale su se nekoliko mjeseci u zimskoj sezoni 2015/2016.g.

Autotrolej je na inicijativu Primorsko-goranske županije zatražio dozvolu za prometovanje na Platak subotom i nedjeljom.

“Ovo je važna priča za naš projekt na Platku. Revitalizirali smo Platak, sportsko-rekreativne sadržaje , napravili smo parkiralište, cestu još dovršavamo i sad rješavamo promet da naši građani mogu javnim prijevozom doći na Platak. Dogovorili smo ovu liniju uz našu subvenciju od oko 150.000,00 kn. Želim ugodnu i sretnu vožnju svim našim korisnicima”, rekao je Komadina.

Zamjenik načelnice Općine Čavle Dejan Ljubobratović zahvalio se Županiji i Goranskom sportskom centru na ulaganjima u Platak rekavši kako će od sada učenici i umirovljenici moći lakše ići na Platak jer upravo su oni česti gosti gore (OVDJE).

“Svaki pomak je najmanji pomak prema poboljšanju, a ovo su već česta poboljšanja na Platku i to je veliki vjetar u leđa turizmu na Čavlima”, rekao je Ljubobratović zahvalivši se Županiji na potpori.

Direktor Autotroleja Marin Rajčić istaknuo je da je Autotroleju drago da je uključen u projekt revitalizacije Platka te je najavio da u subotu u 9 sati s Delte kreće autobusna linija za Platak.

“Linija kreće 22.7., a riječ je o liniji 12b koja će za Platak prometovati subotom i nedjeljom, s polascima iz Rijeke u 9 i 17 sati, te povratkom s Platka u 10 i 18 sati (Delta-Čavle-Soboli-Platak). Na području Općine Čavle u funkciji će biti dva stajališta, u centru i na Sobolima. Platak se nalazi u četvrtoj tarifnoj zoni Autotroleja, te se primjenjuje cjenik Autotroleja, zajedno sa svim pogodnostima”, rekao je Rajčić.

Pročelnik UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić rekao je vjeruje da će ova autobusna liniji opstati zbog najnovijih rezultata sa Platka. Pročelnik je rekao da je 15. srpnja ove godine dosegnut ukupni prošlogodišnji ljetni promet na Platku.

“Očigledno je da će i ova ljetna sezona biti dvostruko bolja nego prošla. Ljudi prepoznaju Platak, dolaze sve više, koriste se sadržajima te Platak postaje sve održivija investicija iako još uvijek u velikoj mjeri ovisi subvencijama i potpori Primorsko-goranske županije”, rekao je Jurešić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari