KRAH TRGOVAČKOG DIVA

Bankrotirao poznati modni trgovački lanac u kojem rado kupuju i Hrvati

Thomas Freude iz uprave Peek&Cloppenburga je rekao kako je modna trgovina u krizi

Najveći njemački modni trgovac Peek&Cloppenburg KG sa sjedištem u Düsseldorfu je bankrotirao, javlja Fenix Magazin.

Thomas Freude iz uprave Peek&Cloppenburga je rekao kako je modna trgovina u krizi. “To se odnosi na Peek & Cloppenburg KG, Düsseldorf, kao i na cijelu industriju. Luksuzni segment i diskontno područje i dalje funkcioniraju, ali posao propada. To se čak odnosi i na online poslovanje, s kojim rijetko koji trgovac odjećom zarađuje, uključujući i P&C. Jasno nam je da moramo brzo poduzeti protumjere i vratiti tvrtku na pravi put”, rekao je Freude.

Restrukturiranje tvrtke

“Jutros smo predali zahtjev za stečajem okružnom sudu u Düsseldorfu, koji je sud već odobrio. Zajedno sa stručnjakom za restrukturiranje Dirkom Andresom iz odvjetničkog društva AndresPartner i pod nadzorom privremenog upravitelja Horsta Piepenburga, brzo ćemo i dosljedno provoditi odluke koje su potrebne za restrukturiranje naše tvrtke”, rekao je u petak Thomas Freude.

Postupak zaštitnog štita odnosi se na tvrtku Peek & Cloppenburg KG, Düsseldorf, koja posjeduje sjedište tvrtke i 67 trgovina P&C s ukupno oko 6.800 zaposlenika, kao i tvrtku za nabavu, Peek & Cloppenburg Retail Buying GmbH & Co. KG, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari