SKUPILI SU 2,4 MILIJUNA EURA

Video | U domu malene Lave za koju se skupio novac za liječenje u Americi: ‘Miješaju se suze, smijeh, ponos’

Obitelj će podnijeti zahtjev na Općinskom sudu kako bi mogli raspolagati novcem, a već su pisali i bolnici u Ameriku sa zamolbom da djevojčica dobije raniji termin za primanje spasonosnog lijeka. U međuvremenu glavna zadaća obitelji je brinuti da Lava bude zdrava i da ne pada na kilaži

Hrvatska je skupila 2,4 milijuna eura za malenu Lavu i ona će moći primiti spasonosni genski lijek Zolgensma zbog kojeg se roditelji nadaju da će djevojčica napraviti svoj prvi korak.

Naša reporterka Jelena Pajić uživo je večeras bila u Lavinu domu čija je majka Petra Petrušić pobjedonosni uzviknula: “Osjećaj je neopisiv, emocije su pomiješane, narednih par dana nećemo biti svjesni što se dogodilo i kakav smo put napravili”.

Kaže, zahvalni su svima koji su pomgli. “Miješaju se i suze i smijeh i zahvalnost i ponos u jednom”, rekla je majka Petra.

Novac je stizao, ne samo iz Hrvatske, nego iz Srbije, Slovenije, BiH, Švedske, Irske, Kanade, Australije…

Majka je otkrila što slijedi: “Sutra predajemo zahtjev za raspolaganjem imovinom. Ne možemo doći do sredstava dok Općinski sud ne izda rješenje da možemo raspolagati imovinom maloljetnog djeteta. Pokušat ćemo to požuriti kako bi najviše za 10 dana imali rješenje jer bez njega ne možemo uplatiti novac bolnici”.

Potom slijede lakše stvari – bukiranje smještaja i kupovanje avionskih karata.

U međuvremenu je obitelji glavna misija održati Lavinu kilažu i brinuti o njenom zdravlju jer djevojčica mora biti potpuno zdrava u trenutku primanja lijeka. Iako je bolnica u Americi ponudila termin za dobivanje lijeka 3. svibnja, roditelji se nadaju da bi to moglo biti i ranije.

Majka je već pisala bolnici s takvom zamolbom i nada se da bi mogli dobiti odgovor uskoro. A za kraj i ratnica Lava imala je što za reći pa je spremno pokazala kako se glasaju maca, pas, dinosauru, prenosi Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari