TRAGIČNA NESREĆA

Banožićevo zdravstveno stanje ide prema boljem? KBC Osijek: ‘Pri svijesti je, ali…’

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Kako smo prvi izvijestili u subotu, ravnatelj bolnice u Vinkovcima, Krunoslav Šporčić, rekao nam je da je ministar u nesreći zadobio teške tjelesne ozljede, ali koje nisu opasne po život. Ostaje za vidjeti kakvo će biti Banožićevo stanje narednih dana, ali i što će pokazati analize krvi i urina

Prošlo je tri dana od nesreće koja se dogodila u subotu rano ujutro kod Vinkovaca, a u kojoj je život izgubio 40-godišnji Goran Šarić dok je sad već bivši ministar obrane Mario Banožić završio u bolnici, piše Danas.hr.

Službena potvrda je li ili nije imao alkohola u krvi od strane kako vinkovačke bolnice, tako ni osječke još nisu izašle u javnost. Razne su teorije oko cijelog slučaja, a s obzirom na to da se radi o visokom državnom dužnosniku, javni je interes izraženiji nego kod drugih prometnih nesreća.

Kako smo prvi izvijestili u subotu, ravnatelj bolnice u Vinkovcima, Krunoslav Šporčić, rekao nam je da je ministar u nesreći zadobio teške tjelesne ozljede, ali koje nisu opasne po život.

“Nakon primarne dijagnostičke obrade zbog potrebne neurokirurške opservacije i zbrinjavanja prebačen je u KBC Osijek”, poručio je tada pa je izjave oko njegova zdravstvena stanja davao zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek, Krunoslav Šego.

“Mogu reći da je stanje gospodina Banožića stabilno, još uvijek je izvan neposredne životne opasnosti, ali još uvijek smo oprezni s obzirom na opseg i vrstu ozljeda koje je pretrpio. Novi nalazi ne pokazuju nikakvu značajnu progresiju ozljeda”, rekao je Šego u nedjelju i dodao da se i dalje ne sjeća što se dogodilo i da nije pri punoj svijesti.

Šegu smo i danas upitali ima li novih vijesti oko Banožićeva zdravlja. Zanimalo nas je i je li pri punoj svijesti.

“Stanje bez značajnije promjene”, kratko je odgovorio na naš upit.

Ipak, iz KBC-a Osijek poslali su kratku obavijest da je Banožić i dalje smješten u Jedinici intenzivnog liječenja.

“Klinički pregledi i učinjene pretrage ukazuju na blago poboljšanje zdravstvenog stanja. Gospodin Banožić je pri svijesti uz i dalje prisutnu intenzivnu terapiju i nadzor.”

Ostaje za vidjeti kakvo će biti Banožićevo stanje narednih dana, ali i što će pokazati analize krvi i urina, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari