ŠALJIVI AMANDMAN

Bauk traži 10 tisuća eura iz proračuna za ‘remont Plenkovićevih radara i filtera’

Foto: Danas.hr

Bauk predlaže da se 10 tisuća eura ‘skine sa stavki Državnog odvjetništva Republike Hrvatske jer ako bi se popravili radari i filteri predsjednika Vlade, onda bi i DORH imao manje posla’

OD 435 amandmana koji su predloženi na proračun za sljedeću godinu tek tri su stigla iz saborske većine, jedan su zajednički podnijeli zastupnici većine i oporbe.

Od amandmana za potrebe uspostave dječje i adolescentne psihijatrije u Neuropsihijatrijskog bolnici “Dr. Ivan Barbot” u Popovači do povećanja iznosa za redovnu djelatnost Sveučilišta Sjever. Od osiguranja novca za higijenske uloške u školama do osiguravanja novca za solarne panele za kuće na Banovini.

Među amandmanima našao se i onaj šaljivi SDP-ovog zastupnika Arsena Bauka koji je tražio da se osigura 10 tisuća eura za podešavanje istančanih radara i filtera premijera Andreja Plenkovića te da se taj iznos uzme Državnom odvjetništvu koje bi tada imalo manje posla.

U obrazloženju svog amandmana, Bauk je podsjetio na Plenkovićevu izjavu: “Ja zaista nakon ovog iskustva imam toliko istančane radare i filtere da mi je u tri sekunde jasno tko ima kakvu agendu i tko mi spina nekakav projekt ili nekakav dojam za koji se želi ostaviti dojam da nešto nije u redu.”

Od tada (ali i prije te izjave), naveo je Bauk, “nadležna državna tijela otkrila su niz kaznenih djela koje su počinile osobe koje su obnašale dužnosti na koje su predložene ili imenovane od strane Vlade Republike Hrvatske, članova Vlade Republike Hrvatske ili osoba koje su prethodno dobile povjerenje Vlade Republike Hrvatske ili Hrvatskog sabora.”

Učestalost tih događaja nedvojbeno ukazuje, smatra Bauk, da su Plenkovićevi radari i filteri toliko oslabili da premijer problema s prepoznavanjem nečije “agende” kada je u pitanju motiv obnašanja javne dužnosti da je potreban remont radara i filtera.

“Predlažem da se u tu svrhu izdvoji iznos od 10 tisuća eura koji predlažem skinuti sa stavki Državnog odvjetništva Republike Hrvatske jer ako bi se popravili radari i filteri predsjednika Vlade onda bi i Državno odvjetništvo imalo manje posla”, zaključio je SDP-ov zastupnik Bauk, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views