Beograđaninu odbili iznajmiti auto!? “Takva nam je politika, ne iznajmljujemo Srbima”

Foto: Ilustracija (Duško Jaramaz/Pixsell)

Neugodnu situaciju u kojoj se našao Beograđanin, komentirao je vlasnik rent a car tvrtke Goran Malkoč

Beograđanin Đ.G. (38) javio se redakciji Net.hr-a te im ispričao neugodnost koju je doživio tijekom posjeta Zagrebu.

Naime, 38-godišnjak koji često kao odredište za svoj godišnji odmor bira upravo hrvatsku obalu, ovaj se put odlučio za izlet u Zagreb, Samobor, Varaždin i Rijeku. Htio je unajmiti automobil radi lakšeg kretanja Zagrebom i okolnim mjestima pa je nazvao rent a car tvrtku Malkoč d.o.o. smještenu u Lopudskoj ulici. No, kada je nazvao, doživio je neugodno iznenađenje jer mu je rečeno da mu tvrtka odbija iznajmiti automobil zato što je – državljanin Srbije.

Ne iznajmljuju Srbima!?

Kada je pitao u čemu je problem i zašto on kao državljanin Srbije ne može unajmiti automobil, službenik mu je rekao da ne iznajmljuju Srbima jer su se do sada često našli u situaciji u kojoj državljani Srbije ukradu automobil. Ovaj Beograđanin, inače novinar, dobio je i odgovor: kad bi primjerice bio Kanađanin ili imao neko drugo državljanstvo koje nije srpsko, tada bi mogao unajmiti njihov automobil.

“Da ne volim Zagreb i Hrvatsku, ne bih dolazio ovamo. Imamo sjajne prijatelje u Zagrebu. Smješteni smo kod zagrebačkih prijatelja i sve je baš sjajno… osim tog rentanja automobila. Ja jako volim vaš grad i zemlju, vrlo često dolazim ovamo. Tijekom svih ovih godina nikada nisam imao ni najmanjih problema, pogotovo ne s rentanjem automobila. Kada mi je rečeno da ne mogu unajmiti auto zato što sam državljanin Srbije, bilo mi je baš krivo”, ispričao je Beograđanin za Net.hr.

Vlasnik rent a cara potvrdio navode

Neugodnu situaciju u kojoj se našao gost iz Beograda komentirao je vlasnik rent a car tvrtke Goran Malkoč te za Net.hr potvrdio ono što je Đ.G. ispričao. Automobile ne iznajmljuje državljanima Srbije jer, kaže, oni mu kradu automobile pa ih preprodaju u Bosni i Hercegovini i Srbiji. Tvrdi da radi od 2009. godine i da mu je do danas ukradeno 17 vozila, a lopovi su mahom bili državljani Srbije.

“Ja sam sve te slučajeve krađe prijavio, a i dan danas se za nekim od tih vozila traga. Trenutno traje međunarodna akcija na području Banje Luke i radi se pretres jednog državljanina Srbije kod kojeg su nađena ukradena vozila. Previše sam uložio u svoju firmu, a kada automobil nestane, osiguranje mi to ne želi platiti pa ja iz svog džepa moram automatski zatvoriti leasing gdje sam se zadužio. Tko to može razumjeti, neka razumije, a tko ne može, ne mora.  To je tako jer ovamo ljudi dolaze sa srpskim dokumentima, uzmu automobil, odu u Srbiju i prodaju ga za dvije, tri, četiri tisuće eura i nama naprave veliku štetu. Primjerice, prošle godine nam je ukraden Passat od 30.000 eura”, kazao je Malkoč te dodao kako ni kreditne kartice koje uzimaju kao jamstvo ne mogu naplatiti štetu ukradenog automobila.

Ističe kako i druge rent a car tvrtke imaju istu politiku i da, kao i njegova firma, ne iznajmljuju automobile državljanima Srbije.

Ostalima putovnica nije važna

Četiri zagrebačke rent a car tvrtke za Net.hr su potvrdile kako kod njih ne postoji takva politika. Svoje automobile iznajmljuju svima koji zatraže automobil, bez obzira na državljanstvo koje imaju. Isto tako napominju da se njihovi automobili ne kradu i da nisu imali takav slučaj.

“Mi nikada nismo imali nikakvih problema s državljanima Srbije i najmom automobila. Automobile dajemo svima u najam bez obzira na to čije dokumente imaju. Stvar je u osiguranju automobila. Mi uzimamo kreditnu karticu kao garanciju, a bio državljanin Srbije ili bilo koje druge države, ako on nema kreditnu karticu na koju se može staviti depozit, tada toj osobi ne iznajmljujemo auto”, rekli su nam iz XL rent a cara.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj