NA PRESSICI STOŽERA

Beroš komentirao epidemiološku situaciju: ”Nećete vjerovati, ali tako je: Sljedeća dva tjedna su ključna!”

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš osvrnuo se na pressici Nacionalnog stožera Civilne zaštite na vjerojatno najslavniju rečenicu koju smo u proteklih godinu dana čuli bezbroj puta: “Iduća dva tjedna su ključna”.

“Prošla je godina dana od one naše izjave da su iduća dva tjedna ključna. Tada još nitko u Hrvatskoj ili u svijetu nije mogao znati koliko je pred nama tjedana i mjeseci borbe s ovom epidemijom. I danas moram ponoviti da su idući tjedni pred nama ključni, jer epidemija i dalje prijeti.”, rekao je ministar zdravstva i jasno poručio: “Ključ odgovora na tu epidemiju je u našim rukama, a to je odgovornost.”, pišu Vijesti.hr

Spomenuo je i da su “ključna dva tjedna” izraz koji se odnosi na vrijeme inkubacije bolesti, koja traje 14 dana.

“Posljedice današnjih aktivnosti svih nas sagledavat ćemo tek za nekih 10 do 14 dana. U tom kontekstu su ta dva tjedna važna”, rekao je Beroš. Istaknuo je da kada se pogleda šira slika naš zdravstveni sustav u prvom i drugom valu adekvatno odgovorio i pokazao snagu i sigurnost. Istaknuo je i da svaki dan imamo nova znanstvena saznanja o koronavirusu i bolesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari