ODGOVOR OPORBI

Beroš o opozivu: ”Ne mislim napustiti brod koji je još uvijek na uzburkanom moru”

Foto: Lukunic/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš je tijekom posjeta Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar gdje se danas održava cijepljenje drugom dozom AstraZenece za više od 400 studenata Medicinskog i Stomatološkog fakulteta, komentirao zahtjev oporbe za njegovim opozivom.

“Nisam opterećen svojom pozicijom, već 14-15 mjeseci iznimno teško radim ovaj posao na dobrobit hrvatskih građana i zato me malo bole ove insinuacije i konstrukcije o svemu tome skupa jer moj tim i ja doista svakodnevno teško radimo i to na dva kolosjeka, na pandemiji Covida-19 i na utemeljenju potrebnih reformi u hrvatskom zdravstvenom sustavu”, rekao je ministar, pišu Vijesti.hr

Dodao je da u ovom trenutku osjeća da ima potporu premijera i ne misli “napustiti brod koji je još uvijek na uzburkanom moru”.

Komentirao je i prosvjed protiv Dijane Zadravec

O današnjem prosvjedu zaposlenika Klinike za tumore protiv Dijane Zadravec rekao je kako je njegova briga kao ministra da se osigura kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite, pogotovo onkološkim bolesnicima. “Uputio sam zahtjev ravnatelju bolnice u čijoj je ingerenciji rješavanje tih pitanja za hitnim unutarnjim nadzorom i izvještaj o stanju u toj ustanovi. Nabolji put je legalni put rješavanja problema i napravit ću sve da se osigura adekvatan broj radiologa u klinici. Sve je u rukama ravnatelja i Upravnog vijeća bolnice”, nadodao je Beroš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari