POGORŠANJE SITUACIJE

Beroš pisao Fuchsu: Već pomažu studenti i umirovljeni liječnici, a sad predlaže da se uključe i srednjoškolci

Foto: M.L.

Beroš je zamolio da se razmotri mogućnost da učenici završnih godina strukovnih medicinskih škola pomognu zdravstvenom sustavu

Nakon što su u pomoć zdravstvenim djelatnicima u borbi protiv koronavirusa samoinicijativno priskočili studenti medicine i mobilizirani umirovljeni liječnici, ministar zdravstva Vili Beroš sada je zatražio i pomoć srednjoškolaca.

Naime, pisao je ministru obrazovanja Radovanu Fuchsu i zamolio da se razmotri mogućnost da učenici završnih godina strukovnih medicinskih škola i studenti završnih godina preddiplomskih studija sestrinstva pomognu zdravstvenom sustavu, piše Večernji list.

”Tijekom proteklih desetak dana znatno se povećao broj bolesnika u zdravstvenim ustanovama. Kako bismo pravovremeno pripremili eventualne dodatne potrebe medicinskih sestara, molimo vas da razmotrite mogućnost uključivanja učenica/ učenika završne školske godine srednje strukovne škole za stjecanje kvalifikacije medicinske sestre opće njege te završne godine sveučilišnog/stručnog preddiplomskog studija sestrinstva za pomoć u sustavu zdravstvene zaštite ako dođe do pogoršanja epidemiološke situacije tijekom pandemije COVID-19. Rad tijekom epidemije COVID-19 omogućio bi učenicima i studentima stjecanje kliničkih vještina”, napisao je u svom dopisu Beroš.

U Ministarstvu obrazovanja potvrdili su za Večernji list da su o Beroševoj inicijativi obavijestili sve medicinske srednje škole i povratno to javili Beroševu ministarstvu.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari